Allmänt Skönhet & hälsa

En blandad kompott av det senaste… :-)

fira11

***

Hej alla!

Det har varit några innehållsrika dagar – på både gott och onte, därav bloggtystnaden. Men så är det väl kanske, nu när vädret är så härligt. Man vill bara ta vara på det och njuta av varje liten stund utomhus, inte sitta inne vid datorn. Men nu tänkte jag det var dags att uppdatera lite. 🙂 Så här kommer en salig blandning av senaste dagarnas händelser.

Min söta systerdotter Saphira var här med sin mamma härom dagen och då var vi borta hos grannens flicka och hälsade på hennes kaninbebisar. Saphira, som redan vet att hon ska få en egen kanin när hon fyller år, var förstås helt lyrisk. 😀

***

fira2

***

Vi satt i gräset och lekte med dom små ursöta varelserna och var förmodligen lika fascinerade vi. Så helt otroligt söta dessa små ungar är!

På söndag blir det Saphiradag igen, då vi ska ut till Borås ridhus och föreviga hennes allra första ridlektion. 😀 Det kommer väcka såå många minnen, från min egen första dag i stallet. Men åter till kanindagen. Efter en stunds gos och lek i gräset gick vi tillbaka och satte oss på vår altan. Och jag började nästan omedelbart klia mig på magen. Bara någon minut senare tittade jag efter vad det var som kliade så jäkligt – och har fått en förbaskad fästing!!

***

fastingbett1

***

På två röda sekunder hade jag rusat upp på övervåningen efter min pincett och fått ut odjuret. Jag kan nästan garantera att den inte satt där mer än i några få minuter. Men på den lilla stunden hann jag få ett ordenligt irriterat märke, som växte och växte och spred sig i en cirkel… På morgonen därpå var den svullna cirkeln runt bettet i storlek av en enkrona ungefär. På eftermiddagen var den en bra bit större än en femkrona. Och den bara fortsatte att sprida sig utåt. Då stack jag iväg till min läkare.

Så nu vet ni hur det kan gå till när man blir biten av en borreliasmittad fästing. Jag äter just nu en ordentlig antibiotikakur och hoppas på att det ska ta hand om infektionen. Den klådan man får efter ett sånt här bett är helt sjuk! För en vecka sedan fick jag också ett fästingbett, men det betedde sig mer som ett myggbett, så skillnaden var extremt stor. Det jag tycker är så skrämmande är dock hur snabbt dom små odjuren hinner smitta när dom väl har bitit.

***

Nåja, över till något annat – nästan lika skrämmande… Haha! 😛

***

me22

***

Jag har ju haft blonderat hår de senaste åren, och trivts ypperligt med det. Men förra månaden när jag skulle bleka utväxten så hände det något. Jag vet inte vad som kan ha gått fel, men jag fick en så kallad kemisk klippning, (berättade min goa privatfrisör för mig att det hette) och håret gick bara av. Min lugg som varit jämnlång med resten av håret gick av bara några centimeter från hårfästet och stora tussar med hår fastnade i borsten när jag drog den igenom håret. Så nu vågade jag inte fortsätta med blekning längre, och jag har under lång tid ändå funderat på att bli mörkhårig igen.

Så igår var det alltså dags. Klantiga jag går och köper en askig mörkblond färg och tror att det ska funka på mitt blekta hår. Självklart blev jag grönhårig! Eller ja..grågrönhårig snarare, i en sunkig dyig nyans. 😛 Ni ser ju på bilderna här ovan. *s*

Detta är alltså något som kan hända om man färgar ett blekt hår mörkt. Men – bara om man väljer en nyans utan något rött i. När man bleker håret tar man nämligen bort det mesta av pigmenten, och dessa måste tillsättas igen. Så det jag skulle ha gjort var att förpigmentera håret med röda pigment innan jag lade i den mörkblonda färgen. Nu fick jag chansa på omvänd ordning, så i förmiddags drog jag ånyo iväg för att inhandla hårfärg, denna gången någon med rött eller guld/gyllene i. Jag ville inte bli alltför rödhårig och inte heller alltför mörk eftersom jag är så blek. Så jag chansade på en färg som hette Mandel ljus gyllenbrun. Och här är resultatet.

***

me12

***

De gröna och grå skiftningarna är borta, men det är fortfarande en liten aning askigt i längderna. Troligtvis kommer färgen bli perfekt efter ännu en färgning. Men nu väntar jag några veckor, jag vågar inte färga mer direkt. Två gånger på två dagar är egentligen alldeles för mycket redan. Så mitt hår är ganska torrt just nu, men jag ska inhandla lite produkter för färgat hår och hoppas att jag kan få upp kvaliten igen. Det har jag lyckats med förr och då var det sju resor värre än nu.

Ett gott råd till dig som funderar på att färga ditt blonderade eller blekta hår mörkt. Kolla upp det här med färgerna först och kom ihåg att det måste finnas röda pigment med för att du inte ska bli grönhårig. 😉

***

Nu ska jag hoppa i säng efter en lång skön dag i solen och i nagelrummet. 🙂 I morgon har jag att göra nästan hela dagen så jag återkommer med lite nya nagelbilder i morgon.

Må bäst alla och sov så gott när det är dags!

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(2) kommentarer

 1. säger:

  Hej vännen,

  Hoppas att allt är bra med dig.

  Dessa fästingar är som sagt inte att leka med, jag fick ju TBE. Även om an inte kan vaccinera sig mot Borelia så hoppas jag att du är det mot TBE:en och att antibiotikan hjälper snabbt.
  Dessa små kryp kan verkligen få en att må dåligt.

  Något helt, annat, vad du passade bra i den mörkare färgen. Skit snyggt!!

  Må så gott
  Kram

 2. Virre säger:

  Blev jättebra med det mörka håret! Du passade ju superbra i det! Och mitt stående råd är: Gå alltid till en frisör om man ska göra en stor förändring med håret 🙂
  Krya på dig nu! Fick gåshud när jag läste om det där bettet! Stackars dig! Stor krya-på-dig-kram

Kommentarer är stängda.