Allmänt

Brorsdotter på helgbesök! :-)

Hej på er alla!

Hoppas ni har haft några underbara dagar i det ljuvliga vårvädret! 🙂 Det har verkligen varit underbart, och vi har gjort vårt bästa för att utnyttja de fina milda dagarna. Hojpremiär för makens del förstås. 😀 Cykelpremiär för min egen del. Och så har vi haft min brorsdotter Evelyn här på besök också. 🙂 Långa promenader och picknick nere vid sjön.

Jag var lite orolig att jag inte skulle orka med så mycket, för trots att influensan har gett med sig så känns det som om krafterna är totalt uttömda. Jag är helt slut i hela kroppen och har absolut ingen som helst energi kvar. Jag funderade faktiskt tidigare idag på vad man ska hitta på för att få lite mer ork och kraft att komma igång. Men det känns som om varje liten ansträngning är totalt oöverkomlig. Förhoppningsvis är det inget att oroa sig för, utan helt enkelt bara en kombo av influensaeftersläng och pollenallergi. Jag såg på nätet i dag att björkpollenhalterna är skyhöga nu så det är väl kanske inte så konstigt att man är snörvlig och trött.

***

Vi började Evves helg här med myskväll där vi tittade på film och smaskade i oss alldeles för mycket godis. 😛 Jag är inte van vid massa socker längre, så jag låg och vred mig i magkramper hela natten efter den här fuskkvällen.

***

Dagen därpå var det nyttiga smoothies som gällde. 😀 Och så hade vi nagelpysselstund förstås. Eftersom lilla fröken ännu är för ung för både gelénaglar och förlängning så blev det dekoration av lack och glitter i stället. Det finns massa att göra av det också. 🙂

***

***

Senare på dagen när värmen stigit lite, så gick vi ner till sjön Kolbränningen med picknick-korg. Än så länge är det ganska kalt på grenarna men visst märks det att våren är här. Vissa buskar och träd har redan fått gröna blad och vitsipporna ligger som en vit matta i mellan träden.

Nere vid den nyfixade grillplatsen packade vi upp vår matsäck och hade en mysig stund med två tiggande hundar vid fötterna. 😛 Det var verkligen en supermysig stund i solen.

Idag tog mamma och jag en sväng med hundarna ner till sjön igen och kikade även på en grillplats med vindskydd som har byggts uppe i skogen. Ett riktigt mysigt ställe att sätta sig vid och grilla nån kväll. Men först av allt ska vi ta itu med vår egen trädgård nu, och fixa till altanen inför sommaren. Golvet ska skuras och lackas om och trädgårdsmöblerna ska rengöras och ställas i ordning. Trots presenning över sig hela vintern så är dom oftast både dammiga och alggröna på våren. Just nu har vi bara ett par enstaka stolar framplockade.

Nåväl, det får bli till helgen. 🙂 Nu ska jag ta mig en kopp te och njuta av den sista kvällssolen på altanen.

Ha en fortsatt fin kväll alla och på återseende!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...