God kväll på er alla!

Då var denna dagen slut och det är jag också – heeelt slut! Haha! 😛 Jisses, det är många barn som går på en skola och när alla ska samlas på ett och samma ställe, tillsammans med syskon, föräldrar, andra släktingar och vänner, ja då blir det väldigt livat! Idag fylldes Gustav Adolfkyrkan i stan med sommarlovsglada barn, fladdrande fina avslutningsklänningar och stiliga grabbkläder, Ida’s sommarvisa, sol och värme. Det har varit en härlig dag! Men för oss började den redan igår. 😉

***

I en paus mellan nagelpyssel och franspyssel inför alla skolavslutningar och semestrar, så hade jag en liten lucka mitt på dagen. Då dök min söta systerdotter Saphira upp med mamma Nicole i släptåg, taggade till tusen för tårtbak! 😀
***
Det skulle bli en godistårta hade Saphira bestämt. Och hade vi använt allt godis dom kom med så hade hela tårtan bestått enbart av smågodis. Haha! 😀
Men själva tårtfyllningen är också smarrig, jag lägger upp ett recept på den i ett separat inlägg. 🙂 Det var en enkel och rolig tårta att göra som jag varmt kan rekommendera. Jag skulle tro att det blir en höjdare hos de flesta barn, och fyllningarna kan ju lätt bytas ut om det är något som inte faller någon i smaken. 🙂
***

För Saphiras del är det här förmodligen den mest ultimata tårta hon kan äta, eftersom huvudfyllningen och spacklingen av tårtan består av nutella och hon är en fullkomlig nutellagalning. 😀

Det här var i allafall gårdagens jobb inför dagens avslutnignskalas, och det blev inte alls den kalabalik i köket som jag hade fasat för. Haha! Vi satt vid bordet och gjorde det mesta, och slapp allt kaos vid diskbänken.

***

***

Framåt eftermiddagen idag var det sen alltså dags för skolavslutning i kyrkan. 😀

Håkan, brorsan, min gulliga brorsdotter Evelyn och jag var där ca 10 minuter innan det skulle börja och då var de flesta redan på plats i kyrkan. Men vi väntade på mamma som var tvungen att göra ett ärende innan och ville inte gå in utan henne. Så vi stod kvar på utsidan när kyrkklockorna började klämta, och fick därmed se en riktigt mäktig sak som alla andra inne i kyrkan tyvärr gick miste om.

Plötsligt kom alla Montessoriskolans barn och personal gående i en lång parad och i täten gick två fanbärarare med vår vackra svenska flagga fladdrande i sommarvinden. 😀 Paraden var så lång att vi inte ens såg slutet på den där vi stod uppe på kyrkans stora plan, den sträckte sig långt ner utefter vägen, över gatan och ner mot stan. Man kan se lite av det på den mittersta bilden i övre raden på kollaget ovan. Men jag insåg flera gånger under dagen att jag skulle haft min riktiga kamera med mig. Det var långt ifrån tillräckligt med iphonen idag.

Självklart ville vi vänta och se Saphira nu när vi ändå stod där på utsidan och självklart gick hennes klass allra sist. 😛 Men till sist kom hon, en strålande lycklig liten tjej när hon fick se oss alla stå där. 🙂

***

I kyrkan var det en klassisk avslutning med både kända och okända sommarvisor, riktig nostalgi. 🙂 Det var fullt med folk och inte helt lätt att komma så nära att man kunde få hyfsade bilder. Åter igen saknade jag min riktiga kamera med mitt teleobjektiv. Nästa gång vi ska iväg på något liknande så ska den bara med, hur bökigt det än kan bli med den tunga kameran.
***
När Saphira sprungit ut ur kyrkan tillsammans med sina skolkamrater och tagits emot av familj och släkt utanför så var det dags för sommarlovskalas hemma hos henne. 🙂 Vi delade upp oss i alla bilar som stod parkerade åt alla håll och kanter. Det var inte lättaste saken att hitta parkering när vi kom dit. 😛 Nu promenerade vi bort till Vattentornet där vi hade ställt vår bil och åkte hem till syrran.
Där välkomnades alla av ballonger och serpentiner på ytterdörren och i köket var det kalaspyntat. 😀 Gårdagens verk – godistårtan – stod på bordet, tillsammans med rosa ”champagne” till tjejerna. Här hemma firade vi även goaste Evelyn. Hon har sin avslutning i morgon men vi som inte har möjlighet att komma på hennes avslutning passade på att fira henne med sommarlovspresent tillsammans med Saphira idag i stället. 🙂 Tjejerna fick mest pengar, vilket brukar komma väl till pass under varma sommarlovsdagar på stranden och liknande, men även en sån där handspinner som gör alla ungar totalt galna just nu. 😀 Jag har inte riktigt förstått fascinationen dom känner för dessa små snurrgrejer men visst, det är ju en oskyldig liten pryl som tydligen är jätterolig. 😛
***
Vi hade en jättemysig stund tillsammans med kaffe, glada ungar, tårta och alldeles för mycket godis innan vi åkte hemåt framåt kvällen. Och därefter har jag och Loxy mest legat på soffan i godiskoma. 😛 Eller ja, inte Loxy men jag har.
I morgon har som sagt var min brorsdotter sin avslutning men då var jag redan uppbokad så jag kan inte vara med det här året. Men så är det ju tyvärr och det är svårt att kunna vara med varje år med alla syskonbarn. Nu har jag varit på Evelyns avslutning en gång och Saphiras en gång. Nästa gång tänkte jag åka på någon av mina systersöners avslutning. Dom bor ju några mil härifrån så har jag riktig tur så kanske dom har olika tider samma dag så man kan gå på båda. 🙂 Men i allafall ligger prio på min äldsta systerson Hugo innan han går ut grundskolan. Det skulle vara roligt att vara med när han går ut nian. 🙂
***
Men nu ska jag förbereda mig för morgondagen och sedan hoppa i säng. Det har varit en lång dag.
Hoppas ni haft en fin dag i solen alla, för det har verkligen jag haft! 🙂
På återseende i morgon igen!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.

Posted by Cherlindrea
Dated: 15th juni 2017
Filled Under: Allmänt