Jag tar emot din utmaning Pinglan! smiley

Find out more about me!

Vad är total lycka för dig?

Känslomässig & social trygghet, en god hälsa och en ärlig omgivning.

Vad förvånar dig mest med ditt vuxna liv?

Att jag fortfarande är så lik mig själv som yngre. Självklart vet jag att man alltid är samma person. Men som barn & tonåring trodde jag alltid att jag skulle tänka och känna mig så annorlunda som vuxen. Men trots att jag utåt sett beter mig vuxet, (nåja…) så känner jag mig fortfarande som samma småtokiga, snurriga tonåring ibland.

Mitt liv skulle bli bättre om…

Mitt liv är så himla bra numera, att det enda jag kan komma på, är att få bli fri ifrån mina sjukdomar. Ett liv utan migrän, epilepsi och värk är ju nästan som en utopi för mig.

Min hemliga last?

Choklad, choklad och choklad! Och så möjligen lite choklad också..Och på delad förstaplats; rosa! smiley

Oanad talang?

Hmm..oanad vet jag ju inte förstås, men jag är väldigt konstnärligt lagd. Att skapa med färg och form är ett grundläggande behov för mig, oavsett om det är med olje- pastell- eller akvarellfärg, broderi, silver & pärlor eller med ett grafikprogram på datorn. Oanad talang, om man kan kalla det så, skulle väl möjligtvis vara att jag upptäckt att jag faktiskt kan laga mat, något jag upp till typ 25 år trodde att jag inte kunde alls.

Världens viktigaste fråga just nu?

Många naturligtvis, kanske främst miljön och klimatet, men för mig kommer alltid frågan om ”Djurens rätt i samhället” inklusive bland annat djurhållning, djurplågeri och djurförsök att ligga mig närmast om hjärtat.

När drar du en vit lögn?

Kanske om det gäller en oviktig sak eller bagatell, men sanningen skulle såra någon annan djupt.

Vilket var ditt första jobb?

När jag gått ut 9:an så fick en utvald grupp elever, (vi som varit lite småstökiga..) ett specialsommarjobb igenom fritidsgården på skolan. Vi städade badstränderna på morgonen. Det kanske är svårt att tro, men det var ett underbart jobb! Tidigare på somrarna har jag alltid hjälpt pappa med att sälja på marknader. Mitt första ”riktiga” jobb var som kassabiträde på Billhälls matmarknad i Västra Frölunda, Gbg.

Vad är det bästa som kan köpas för pengar?

Nu ska jag väl egentligen svara någonting riktigt djupt och världsfrämjande, men det är så stort och det finns så oerhört mycket, så jag håller mig i min egen lilla värld. Det bästa för mig som kan köpas är djur, i det här fallet mina tre katter, mina fåglar, min kanin och min hund. Men på en tavla på Blå Stjärnan här i Borås står det något mycket tankevärt;

Du kan köpa en hund…men aldrig dess svansviftningar.

Vilka egenskaper är du nöjd med hos dig själv?

Min positiva inställning, utan tvekan! Trots flera sjukdomar, motgångar i livet och svåra upplevelser så har jag ändå behållit mitt glada och positiva humör. Och det, i sin tur, har hjälpt mig igenom mycket av det ovannämnda.

Mitt bästa köp?

Mina djur. Även om det är mycket jobb ibland, och en fruktansvärd sorg den dagen man måste skiljas för gott, så överväger all glädje och allt det roliga.

Vad bjuder du på om du får oväntat besök?

Kaffe, te eller dricka, allt efter önskemål. Och så brukar jag alltid ha småkakor i en kakburk och något hembakat i frysen. Sen brukar jag se till att ha en kakmix hemma, en sån där som man bara tillsätter vatten. Då kan man supersnabbt bara slänga ihop en kaka och bjuda på nybakat. smiley Sånt där tycker jag är jätteroligt! smiley

Vad får dig att inte vilja stiga upp ifrån sängen?

Migrän!

Vad är du mest stolt över i ditt liv?

Att jag med mycket kämpande och terapi lyckades ta mig tillbaka till livet och må riktigt bra, efter flera år med svåra panikångestattacker och känslan av meningslöshet.

Vilka vill du ska svara på dessa frågor mer än du?

Jag skickar en privat utmaning till Sigrid som inte finns på BloggSpace, men utöver det så utmanar jag alla som läser det här… smiley

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.

Posted by Cherlindrea
Dated: 29th december 2008
Filled Under: utmaningar & listor