35618B8B-447A-4F28-A8CD-2C7F85CB2200

***

Hej pÄ er alla!

NĂ€r man ser denna ljuvliga vĂ„rbild frĂ„n vĂ„r morgonpromenad i mĂ„ndags morse, sĂ„ tror man knappt sina ögon nĂ€r man tittar ut genom fönstret nu. Det toksnöar!! 😳 Och dĂ„ menar jag snöar ordentligt, inte bara lite snöblandat regnblask. Tur att det faktiskt Ă€r runt 5-6 plusgrader sĂ„ det försvinner lika fort igen.

Men mina planer för idag gick fullkomligt i stöpet. Jag tĂ€nkte mig ut till pappas grav och plantera lite vĂ„rblommor och lĂ€gga dit ett fint litet stenhjĂ€rta som jag köpte för ett tag sedan. Men nĂ€r jag kom ut till Plantagen för att köpa blommor var det en smĂ€rre panikstĂ€mning dĂ€r. Personalen sprang för fullt för att fĂ„ in alla vagnar med blommor som stod utomhus och inte var tĂ€nkta att tĂ„la snö. NĂ€r jag frĂ„gade en av personalen vilka blommor hon rekommenderade till en grav sĂ„ fick jag bara svaret ”VĂ€nta!” 😁 Det var som hon sa; pĂ„ en kyrkogĂ„rd kan man inte plocka in blommorna om det plötsligt blir snö eller nattfrost som man gör hemma i trĂ€dgĂ„rden. SĂ„ jag tackade för rĂ„det och lommade tomhĂ€nt ut till bilen och min hĂ€pne make, som hade vĂ€ntat sig att jag skulle knĂ€a under mĂ€ngden blommor. 😅

SĂ„ det blir till att vĂ€nta pĂ„ lite stabilare vĂ€der, sen ska det bli fint hos pappa. đŸ˜Šâ€ïž

0B4F63BF-B7CA-48D7-95D9-7731A2912AFF

En annan sak som jag mĂ„ste visa Ă€r ju denna fullkomligt ljuvliga lilla valp som jag trĂ€ffade hĂ€rom dagen. 😍 Mammas granne har köpt sig en liten Cavalier king charles spaniel. En sĂ„n dĂ€r tokglad, underbar liten varelse som man skulle kunna gosa och busa med hur lĂ€nge som helst. Herregud sĂ„ mysiga dom Ă€r! Man blir verkligen helt valpsjuk! 😍

***

B511605B-08E3-4C7B-B55E-9E7646864E79

 ***

Lilleman fick dĂ€remot en riktig magsjuka för ett par dagar sedan. Jag har nog inte sett honom sĂ„ dĂ„lig i magen sedan han var valp. Det var sĂ„ illa att han inte ens kunde hĂ„lla sig i bilen pĂ„ vĂ€g till vetten utan gjorde ifrĂ„n sig i bilburen stackaren. 🙁 Det blev lite kalabalik innan vi fick ut honom och torkat av honom och slĂ€nga filtar och handdukar och in med ny filt i buren. SjĂ€lv fick jag rusa in och lĂ„na toaletten för att tvĂ€tta av mig. Men efter att han fĂ„tt fasta i ett par dagar och fĂ„tt Canicur sĂ„ Ă€r hans mage stabil igen. Jag har ingen aning om vad som kunde ha orsakat detta, om han fĂ„tt i sig nĂ„got ute (vilket jag tvivlar pĂ„ eftersom han aldrig gĂ„r lös och jag har stenkoll.) Enda möjligheten Ă€r i sĂ„fall om han fĂ„tt i sig nĂ„got i vĂ„r egen trĂ€dgĂ„rd, dĂ€r gĂ„r han ju lös förstĂ„s, och det kĂ€nns ju i sĂ„fall ganska obehagligt. DĂ€r ska inte finnas nĂ„got okĂ€nt som Ă€r farligt för honom. 🙁

Nu har vi i allafall börjat att ge honom fĂ€rskfoder, mush, eller rĂ€ttare sagt – försiktigt börjat gĂ„ över till det. Han har inte varit sĂ„ matglad i det sista men mushbullarna Ă€lskar han. Och Ă€n sĂ„ lĂ€nge verkar han mĂ„ riktigt bra av dem sĂ„ vi hĂ„ller tummarna för att det funkar bra. 😊

***

Jaha, vad har hÀnt mer dÄ?

345244BE-FE0A-4D94-9432-FD4215D65729

Jo, faktiskt en ganska stor grej! 😁 Jag har bestĂ€mt mig för att prova en period med pulverdiet. Jag Ă€r egentligen ingen anhĂ€ngare av sĂ„na, utan tror mer pĂ„ riktig, nyttig mat. Men jag har haft extremt svĂ„rt att hĂ„lla mig frĂ„n sötsaker och godis ett lĂ€ngre tag och det har sakta men sĂ€kert visat sig pĂ„ vĂ„gen, hur nyttigt jag Ă€n Ă€ter och trĂ€nar för övrigt. En period med pulverdiet har tidigare gett mig just den kicken jag behövt för att komma ifrĂ„n mitt sockerberoende sĂ„ nu kör jag pĂ„ detta ett tag. Det ska bli intressant att se om det ger nĂ„got resultat pĂ„ vĂ„gen ocksĂ„, förutom att jag kommer ifrĂ„n smĂ„Ă€tandet. 😊

0FF02897-7516-41BF-994B-FCBDE9D43514

SĂ„ idag kom en kartong pĂ„ posten med NaturdietslĂ„dor som ska rĂ€cka en mĂ„nad framöver, och nu vĂ€ntar jag bara pĂ„ min nya shaker ocksĂ„. 😊 Jag ska dricka 5 portionspĂ„sar om dagen för att fĂ„ i mig allt jag behöver, men nĂ€r jag har trĂ€nat kommer jag att byta ut en pĂ„se mot en proteinshake eller proteinbar i stĂ€llet. Och en dag i veckan, troligtvis lördagar eller den dagen i veckan som passar bĂ€st, kommer jag att Ă€ta vanlig mat. Till exempel om man grillar med familjen eller om det Ă€r nĂ„got annat speciellt. Jag tror det blir mycket lĂ€ttare att gĂ„ igenom en sĂ„n hĂ€r ”kur” om man har en dag att se fram emot dĂ„ man fĂ„r njuta lite extra. 😊 Dessutom Ă€r ju den sociala biten viktig ocksĂ„. SĂ„ lagom kul att sitta och sörpla i sig pulverdryck nĂ€r alla andra Ă€ter grillat. 😂 Det Ă€r lagom kul att kĂ€nna matlukten hĂ€r hemma varje dag nĂ€r maken lagar sin middag. 🙈😁

Men dĂ€refter Ă€r det dags att börja med bra och vettig mat igen, utan massa sötsaker och godis. đŸ€Ș

***

Nehepp, nu Ă€r det dags för lite nagelfix pĂ„ mig sjĂ€lv. Jag mĂ„ste ju bara avsluta dagens blogginlĂ€gg med en bild pĂ„ min brorsdotters naglar som jag gjorde pĂ„ henne hĂ€rom dagen. SĂ„Ă„ cool fĂ€rg hon valde! 😃

***

5FD52FB4-1FBE-4990-B2A9-8EA7DE3F1CFB

***

Ha en jĂ€ttefin fredag och helg alla och pĂ„ Ă„terseende! 😊

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.

Posted by Cherlindrea
Dated: 3rd maj 2019
Filled Under: AllmÀnt