F2D744ED-ACD6-4A14-9689-0AF6366E5885

***

 Hej på er!
Vilken jättehärlig dag det blev idag! 😍 En sådan där riktigt fantastisk brittsommardag!
Min mor och jag tog en promenad ner till affären på förmiddagen och på vägen hem passade jag på att plocka lite småkvistar och ekollon till min krans som jag planerade att göra under eftermiddagen.
Därefter hade jag besök i nagelrummet av fina vännen Carola, och det blev ett par trevliga timmars prat och nagelfix. 🥰

***

198E5998-104A-486A-88B7-8B959FD4E0C5

***

Och därpå blev det trädgårdsskötsel. 😊
Det är lika bra att passa på nu när vädret är så perfekt för att greja ute och förbereda för hösten. Dessutom har vår gårdstomte här i området röjt upp bland allt sly i skogsdungen utanför vår trädgårdstäppa så jag ville försäkra mig om att det var jag (eller maken då..🤪) som kapade av min trollhassel så den inte hamnade bland trädgårdsavfallet. I år bestämde jag mig nämligen för att den blivit tillräckligt stor för att tas in och hängas upp med en liten ljusslinga och andra dekorationer.  Så nu ligger den på golvet i nagelrummet och väntar på att komma upp på väggen, och jag tror det kommer att bli jättefint! 🤗

***

755BC86E-9712-4AAE-A1D9-FAD2E395C87C

***

 Sedan var det dags att försöka få ihop en höstkrans. 😊

Jag gav upp tanken på kastanjer i år. Jag är faktiskt inte ens säker på att dom är mogna ännu, jag har i varje fall inte sett några nånstans. Så jag bestämde mig i stället för att binda kransen av cypresserna jag fick i Skara i helgen och några gröna kvistar med rödorange bär. Jag vet inte helt säkert om jag har rätt men jag tror det är krypoxbär, en prydnadsväxt. Dessutom tog jag ett par kvistar från trollhasseln eller ormhasseln, jag har inte fått helt klart för mig vilken av dem det är. 🤪 Och så lite ekollon och natursnören på det.


***

07821E32-EEA2-4173-AE82-475C088888F9

***

 Och detta blev alltså resultatet. Jag tyckte själv att den blev riktigt fin i år. 😊 Det var roligt att prova lite andra växter än de klassiska löven, mossan, rönnbären och tallriset som jag annars brukar binda höstkransen av. 🍁🍂

Men jag hade ändå gärna haft några kastanjer. 😁 Jag har alltid älskat kastanjer för deras lena yta och vackra färg och form. Men det är ju inte kört än egentligen. Hittar jag några så är det ju bara att ta fram limpistolen igen. 😉

***

CE86332A-8B3F-4F53-8ED9-0E6C1A6A35C5

***

Avslutningsvis måste jag bara visa hur vackert det kan bli med bara en stor cypressgren i en Höganäskruka. 😍

Jag skickade med mamma en gren från våra egna cypresser som jag sparat när Håkan beskar dem för nån vecka sen, och hon satte den i sitt stora Höganäskrus utanför ytterdörren. Cypresser är verkligen en underbar växt till mycket. Den är vintergrön och därför jättefin hela året, den är mjuk i barren och otroligt lätt att arbeta med och den doftar ljuvligt! Våra cypresser var bara drygt knähöga när vi flyttade in här för åtta år sedan och nu är dom minst metern över huvudet på oss.
***

 Nu är det dags för kvällste här. 😊

Ha en fortsatt fin kväll alla!

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.

Posted by Cherlindrea
Dated: 15th september 2020
Filled Under: Allmänt