Allmänt

Planteringsdag!

God förmiddag alla denna blåsiga onsdag!

Ja, temperaturen kan man ju inte klaga på precis. 😍 För min del är det i allafall helt perfekt med ca 22-25 grader, absolut inte mer. Jag verkar tåla hög värme sämre och sämre verkar det som, jag slås ut totalt och blir helt orkeslös när termometern stiger över 25. Men så som det var igår var det ultimata för mig. Tilläckligt varmt för att man ska kunna njuta av värmen även i skuggan utan att frysa, men även kunna sitta i solen utan att få värmeslag. 🤗 Och framför allt – att orka göra saker! 😃

50+ but still going strong!😜

Jag började dagen med en timme på gymmet tillsammans med maken innan vi åkte hem och åt lite brunch på underbara altanen. 🥰 Jag hade ett par ”göra-egna-saker”-dagar förra veckan och då blev det både fröknäcke och sockerfri jordgubbssylt med chiafrön, och det var kite av det som stod på brunchmenyn igår. Det blev vaniljkvarg med chiajordgubbssylt, fröknäcke med philadelphiaost och avocado, en paraguayos och en kopp jordgubbste. 🤗

Appropå altanen så insåg jag att jag faktiskt inte lagt upp några bilder på den sedan vi fick hem loungemöblerna så här kommer en bild. Det är inte riktigt klart än, framför allt ska belysning upp. Igår fick vi även hem nya matbordet till trästolarna som står utanför paviljongen plus min hett efterlängtade baden baden-stol! 😍 Jag har jagat en äkta klassisk baden baden länge och nu har jag äntligen fått hem den. 😃

I bakgrunden anas makens nya leksak som bor i trädgården för tillfället men den ska flytta ner till garaget i eftermiddag. 😁 Hur som helst så fortsatte jag gårdagen med att plantera lite. Jag har varit sugen länge på att testa att sätta popcorngräs och nu tog jag äntligen tag i det. Vi får väl se om det blir något av det hela. Jag har väldigt dåligt med sol på altanen så jag är rädd att dom kanske inte kommer ta sig så bra. Men vi får väl se hur lättodlade dom är. 😃 Vad som däremot är väldigt lättodlat är ärtskott, det har jag lärt mig av tidigare försök. Så det fick bli lite såna också. Det är både vackert i kruka och otroligt gott till det mesta så det är ren slöhet att jag inte fått ner lite ärtor i jorden tidigare.

Senare på kvällen när det svalnat lite tog vi en promenad med Lotus runt Byttorpssjön eller Kolbränningen som den ju egentligen heter, och då passade jag på att flyga lite med drönaren och knäppa ett par bilder. En liten sneakpeak kan jag lägga upp, den här är okej att publicera. Men övriga bilder visar horisonten och kräver att jag skickar in dom till Lantmäteriet för godkännande av publicering. Tyvärr är det flera veckors handläggning där just nu så det lär dröja innan jag kan lägga upp några bilder med mer vidd. Men sån är lagen så det är bara att gilla läget. 😊 Det kommer fler foton framöver. 🤗

Men idag blir det inget flygande, för det blåser verkligen halv storm i byarna. Min lilla loppa är duktig på att parera vind men inte av den här kalibern. 🤪 Idag blir det tvättdag, (som för övrigt kommer att tvärtorka på två röda i den här vinden) och altanhäng bakom vindskyddande paviljongduk. 🤗 Men nu är det dags för lunch.
Ha en superfin dag alla och på återseende!

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...