Allmänt

Hej på er alla!
Ja, nu börjar julen närma sig med stormsteg och jag vet precis hur fort det brukar gå. Varenda år lovar jag mig själv att i år…DÅ ska jag vara ute i god tid både vad det gäller julklappar, julbak och julmaten som går att förbereda. Och varje år står jag likt förbaskat där de sista dagarna och bakar, beställer julklappar på nätet som aldrig hinner fram i tid och tvingas handla massa glömda saker i hysteriskt fyllda matbutiker bland andra stressade gelikar. 😅

Så i år ska jag verkligen försöka hinna bli klar med allt som går i rimlig tid. 🤗 Jag har redan bakat lussekatter, i ugnen i dag står julkavringen och därefter ska havrekexen in. Pappkassar börjar fyllas med inslagna paket och snart ska jg börja laga dom saker som utan problem kan frysas till jul, tex mina egna julköttbullar. ☺️

I går hade jag egentligen tänkt baka fyllda saffransbullar men tiden räckte inte riktigt till eftersom jag hade lovat min systerdotter att hon skulle få göra naglar i en lite tidig födelsedagspresent. ☺️ Så det fick bli ”vanliga” lussekatter och medan jag bakade och väntade på att Saphira skulle sluta i skolan så förberedde jag lite varm choklad-buffé.

Jag köpte såna underbara julmuggar på Ica Maxi när jag storhandlade sist och kände att dom passade perfekt till varm choklad med vispgrädde, marshmallows, mini-maränger och chokladsås. 🥰

Det verkade som att det gick hem hos henne. 😍 (…och hos mig själv med ska jag väl kanske tillägga..🫣😁) Det var en supermysig stund med henne där i köket med tända ljus, doften av julbak och ljudet av hennes tjattrande röst när hon berättade alla miljoner saker från sitt tonårsliv. 😅❤️

Därefter var det dags för nagelfix och ännu mer prat. Idag valde hon en vit och silvrig design och verkade riktigt nöjd när hon skyndade härifrån för att hinna umgås en stund med sina kompisar på ungdomsgården. 🤗Och jag hade fått min dos med Saphiraenergi för en vecka framåt. 😁❤️

Saphiras naglar

Nu ska jag fortsätta med dagens brödbak. Förhoppningsvis är kavringen snart färdig så jag kan sätta in havrekexen i ugnen. Det känns verkligen riktigt skönt att vara ute i skaplig tid med baket den här julen. ☺️


Ha en fortsatt fin dag alla! 🤗

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...