Allmänt

Påsk och vårodling

Hej alla och Glad påsk! 🤗

Vilken helt underbar dag det är idag! 🌞😍 Solen strålar och vi sitter ute på altanen, gubben, vovven och jag, och väntar på dagens fikagäster. Igår firade vi påsk för oss själva med ett lagom litet påskbord, maken och jag och kvällen ägnade vi åt ett par gamla bra filmer och lite favoritgodis.

Lotus, som mår helt bra nu igen, fick en liten påsktallrik med prinskorv och köttbulle och var mer än nöjd. 🥰 Han har tillfrisknat efter sin hemska upplevelse med ögat men har förlorat en stor del av synen. Det märks att han inte riktigt har vant sig vid sin begränsade syn ännu men vi hoppas att han gör det med tiden.

Det är riktigt varmt ute i dag så jag tog ut alla våra hinkar med potatis idag för att ge dom lite extra ljus och börja avhärda dom. Jag har aldrig satt egen potatis tidigare så det ska bli så himla roligt att se om vi får någon egen färskpotatis till midsommar. 😃 Jag valde en lättodlad tidig sort så här första gången och har satt dom i fem hinkar. Fram tills nu har dom stått inne i badrummet men det har redan vuxit upp en hel del. Förhoppningsvis kan vi ha dom ute snart men för säkerhets skull vill jag köpa en fiberduk först, så jag kan täcka över dom på nätterna.

Förutom potatisen har jag satsat på att ha dahlior i sommar igen! 😃 Jag älskar dahlior och har just nu 20 stycken knölar som jag har förodlat i plastpåsar.

Det är ett supersmidigt sätt att förodla knölarna så att man får härdigare plantor med tidigare blommning. Jag har tyvärr extrema problem med sniglar här och dom tuggar i sig dahlior på två röda när man sätter ut dom. Därför kommer jag inte plantera dom på friland i år utan jag kommer att ha dom i stora krukor på altanen. Med allt ifrån koppartejp runt krukan till chili i jorden för att hålla sniglarna borta.

Genom att förodla dom inne i fönstret så kommer plantan förhoppningsvis kunna stå emot angrepp lite bättre också. I allafall är det vad dahliaexperterna säger och i år har jag lyssnat på alla tips jag har fått. Sist jag satte dahlior åts de flesta upp och två som överlevde var rangliga och hade bara några få blommor. Nu hoppas jag att allt jag har gjort i förväg ska ge mig lite bättre kvalitet. Utav 20 plantor har 18 ”vaknat” hittills så vi får väl se om alla kommer upp. Jag håller tummarna för det. 🤗

Men idag har jag inte tid att bära ut alla dahliaplantor utan dom får vänta till i morgon. Nu ska jag i stället förbereda påskfikat, ladda kaffebryggaren och vänta in mina familjemedlemmar som är på väg. 🥰 Alla hade inte möjlighet att komma idag så förhoppningsvis blir det familjefika nästa helg också. Jag har bakat i två dagar för att ha lite hembakt att bjuda på. 🤪Det har inte varit prio ett senaste tiden så frysen var absolut tom på bakverk. Prio har i stället legat på blommor och waldorfdockor, men det sista återkommer jag till senare. 😉

Ha nu en fortsatt underbar påskhelg och njut av det underbara vårvädret ni som har möjlighet! 😍☀️🌷
På återseende senare!

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...