sommarhus1

Jag har ju börjat prenumerera på inredningstidningen Sköna Hem som jag nämnde för ett tag sen. Och det behövdes inte mer än första numret för att jag skulle komma ihåg varför jag alltid köpte den här förr. Den är verkligen en pärla i djungeln av liknande tidningar. Numera finns ju även skonahem.com där man kan fortsätta att njuta av all inspiration och alla härliga reportage när man har läst ut tidningen. Något jag fastnade för när jag satt och kikade där i morse var artikeln från Dalarö i Stockholms skärgård.

Hela stället är verkligen en dröm och inredningsstilen i precis min stil. Jag hittade mängder av saker som jag skulle kunna tänka mig där, men jag fick också en hel del idéer till andra, men inte exakt likadana prylar. Här kommer några exempel. Du kanske får några idéer eller tips du också. smiley

sommarhus2

Den ljusa, härliga verandan till vänster. Möblerna är nytillverkade i 1700-talsstil ifrån Solgården, en inredningsbutik i Stockholm som samarbetar med snickare som har specialkunskaper i konsten att tillverka möbler som man gjorde på 1700-talet. Till höger en detaljbild på en kaffeservis ifrån Spode som har mängder av vackert, gammeldags porslin.

sommarhus3

 

Denna servisen är även den från Spode, Blue Italian Tableware, och finns på bland annat Weddinglist of Scandinavia. Prisex. Tallrik 23cm 195:- Frukostkopp och fat 515:- och Tekanna 0,7liter 1189:-

 

 

 

 

sommarhus4

 

 

Dessa temuggar tyckte jag var riktigt söta. De är även dom ifrån Spode, utan serien Blue Room och heter Blue Rose, 169:-/styck. Från Weddinglist of Scandinavia.

 

 

 

 

sommarhus5

En del av interiören var speciellt marint inriktad, som till exempel det här sovrummet till vänster. Jag älskar verkligen den där vita grunden med blått i olika nyanser som accentfärg. Ränder och rutor tycker jag är speciellt snyggt ihop just i blått och vitt. Men så är jag väl lika smittad av New England-febern som alla andra, kan jag tänka. *s* Överkastet och kudden är köpta i Marbella, sängbordet på Good Morning Company. Det stället lyckades jag faktiskt inte hitta, men de kanske inte har någon webplats?

Dock, är det något jag tycker ännu mer om, så är det den romantiska stilen i sovrummet till höger, med blommor och brodyr, och ljuva pasteller även om det fortfarande håller sig i samma blå färgskalor. Soffan kommer ifrån Solgården, kudden är handbroderad och överkastet är köpt på NK. Sänggavel och gardin är sydd av metervara från Ikea.

sommarhus6

Har man lite tur och en stor portion tålamod, så kan man hitta mängder med vackra tyger i bra kvalitet på Ikea, och dessutom till fantastiska priser.

sommarhus7

I de två sovrummen här ovan, så fanns bland annat sänggaveln ifrån Ikea, en riktigt mysig säng, som jag absolut skulle kunna tänka mig om vi inte precis hade köpt en ny. Den här torde vara av samma modell som i huset på Dalarö, även om de klätt om sin, något som ju också är halva nöjet med en sådan här säng, att kunna förändra så mycket med textilier. Sängen heter Vanvik 3095:- och hittas På Ikea.

Lamporna här på bilden kommer ifrån R.o.o.m. och de återfinns även vid nattygsbordet, på den högra sovrumsbilden här ovan. De heter Edie Table Lamp, 825:-/styck.

På en av bilderna från Dalarö så kunde man se ett litet antikt skåp på väggen i vardagsrummet. Det var inköpt på Indiska, fick jag veta, och jag var ju bara tvungen att kika runt lite på Indiska’s webshop. Jag visste inte ens att dom hade en möbelshop, eller rättare sagt tre, i Stockholm. Men i Gamla stan, Västberga och Värtahamnen kan du alltså numera kika runt och kanske ha tur att hitta lite läckra möbler. Själv blev jag absolut tokförälskad i den här lilla träsoffan, att ha i hallen. Den är helt outstanding! Carved Sofa heter den, och 2795:- vill dom ha för den lilla raringen. 🙂

sommarhus8

Ikea har som sagt även en hel del snygga tyger till bra priser. Jag valde ut några stycken som jag tyckte låg nära i stil och färg, och som jag själv skulle kunna tänka mig att kombinera. Som sagt var, så kan man klä sänggaveln ifrån Ikea så att man verkligen får den helt personlig, och med matchande överkast till det, så blir det riktigt fräscht. Jag tycker som sagt om att blanda lite olika mönster och färger, och efter vad jag har lärt mig så är det okej att blanda upp till sex (6) färger i ett rum. Efter det är risken stor att det ser för rörigt ut.

Tygerna här ovan är som följer: Väster, Bettina 59:-/m, Berit 59:-/m, Elisabeth 59:-/m. Höger nerifrån; Sofia bredrandig 49:-/m, Gunnel 19:-/m, Sofia smalrandig 49:-/m, Anneli 59:-/m. Samtliga från Ikea.

sommarhus9

Snyggt och funktionellt men mysigt och hemtrevligt. Precis det som jag själv vill uppnå med mitt hem. Nu har jag väl lite andra idéer också naturligtvis. 😉 Men mycket här är definitivt den stilen jag gillar. Här ser man skåpet jag nämnde tidigare i samband med soffan från Indiska, det gröna på väggen över soffan. Den är förövrigt klädd i en tyg från Pierre Frey och så även kuddarna som ligger härligt uppstaplade i soffan. Kuddar i avvikande färg kommer från Ralph Lauren och så gör även den svala gråblå mattan. Takkronan kommer ifrån NK. Det här med takkronor har jag ju haft en smula problem med innan som ni ju vet. *s* Det slutade ju med att jag ”pysslade” om min egen ljuskrona så den blev som jag ville ha den, istället för att köpa en ny. Men nu när jag läste det här reportaget, så blev jag onekeligen ganska inspirerad igen. 🙂

sommarhus10

Några av dem jag har fastnat för är väl lite i den stilen som jag ville ha tidigare, och som jag ”byggde om” min till. Men inte riktigt ändå. Jag tycker om de där lite slitna herrgårdsvita, lite Shabby Chick-stilen, men de här var inte så dumma de heller som sagt var. 🙂 Längst upp till vänster ser ni Alexia i vitt guldpatinerat stål med fem lampor från Massive Belysning. Även Teodora, den lilla kronan med vita lampskärmar kommer därifrån. De andra två, Läckö överst och Salsa nederst, kommer ifrån Lyktan.

sommarhus11

 

Två tyger som jag tyckte var riktigt snygga. Vi har ju en beige skinnsoffa här hemma nu, men jag skulle gärna vilja ha en fåtölj också. Det övre tyget, faucigny, skulle passa riktigt bra ihop med soffans färg, men annars finns det i hela 18 färger för den som inte gillar mitt val. smiley Celeste finns i sex olika färger. Båda tygerna kommer ifrån Pierre Frey.

 

 

 

 

sommarhus12

 

Ytterligare två ränder, dessa ifrån Ralph Lauren. Till vänster: Romiley ink Blue Room på 148cm’s bredd, 350:-/metern. Till höger: Tarporley ink Black 148cm’s bredd, 350:-/metern.

 

 

 

 

 

sommarhus13

Vackra blå blommor i olika nyanser och mönster från Ralph Lauren. Bay Floral Cornflower, Birds and Bees Porcelain, Garden Club Floral Porcelain och Maldive Floral China Blue.

sommarhus14

Ut mot soldäck och brygga. Tygerna här kommer bland annat från just Pierre Frey och Ralph Lauren. Hög mysfaktor med braskamin under kyliga kvällar. Det är svårt att se den före detta fiskeboden när man njuter av detta drömsommarställe. smiley

Vill du läsa hela artikeln så hittar du den på Sköna Hem.com. Interiörfotona från Dalarö är tagna av Mikael Duboi. Produktfoton kommer från respektive webbutik. All grafik är min egen.

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.

Posted by Cherlindrea
Dated: 12th januari 2009
Filled Under: Inredning & design, Inspiration, Tips!