pall-collage1

När jag kikade runt lite på nätet härom dagen så hittade jag dessa otroligt söta trapp-pallarna på en amerikansk sida. Och med Håkans svordomar när han skulle nå upp till taklampan i färsk minne så tänkte jag att det här kanske är rätt tillfälle att lägga fram ett litet förslag på ett nytt byggprojekt. *s*

Efter vad jag kunde se så gick det nämligen inte att beställa de här pallarna till sverige, och jag antar att frakten skulle bli en smula saftig också, så då tänkte jag – varför inte bygga och dekormåla en egen?! 😀

plywood1

 

Håkan brukar vara pigg på att hitta på egna idéer och nya lösningar när jag kommer med mina infall.. *s* Och han tyckte att det här var en riktigt kul grej!
Så planerna är alltså att bygga en egen liten trapp-pall av lite kraftigare plywood, grundmåla den vit och sedan dekormåla den, kanske med hjälp av schabloner, kanske på frihand, det återstår att se, och så lacka den.

 

 

 

 

verktyg1Jag tror att det kan bli riktigt fint med en sån här liten pall i köket, och när man inte använder den som just pall så kan man till exempel ställa en blomkruka på den, eller något annat.

När jag nämnde idén för mamma nu på förmiddagen, så såg hon genast möjligheten till en söt växtpall att ha ute på altanen i sommar, så man kan helt klart ha den till mycket.
I vanlig ordning blir det Håkan och jag tillsammans som ritar pallen, Håkan som bygger den och jag som målar den. Ett perfekt teamwork! 😀

 

pall-collage3

Har man ingen möjlighet att bygga sin egen pall så kan man köpa en färdig. 😀 Jag lyckades inte hitta exakt den typen av pall som de dekormålade ifrån den amerikanska sidan, men i allafall något liknande som man kan måla om efter sin egen smak och stil hemma. Det bästa är förstås om man lyckas hitta en pall som är helt obehandlad, så man slipper slipa och greja före målningen.

pall-collage2

Ytterligare några inspirationsbilder på fina pallar. Nu gäller det bara för mig att bestämma mig för hur jag vill att min pall ska se ut – och få Håkan att börja snickra… 😀

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Responses to “Nästa byggprojekt”

  1. Danielle Says:

    ÅHHHH en sån pall behöver jag!! kan ni inte snickra en åt mig också??? min man kan inte äns spika en tavla!! hehe

  2. Cherlindrea Says:

    Danielle: *Skratt* Jag kanske får be min sambo ta upp beställningar sen. Hehe! Vi får se hur vårat projekt blir – om vi lyckas få ihop den här pallen som jag har tänkt mig över huvudtaget. 😛

Posted by Cherlindrea
Dated: 2nd mars 2009
Filled Under: Inspiration, Pyssel & handarbete