storhandling1

Jag var ju och storhandlade igår som jag nämnde i kvällsinlägget – faktiskt ganska trevligt den här gången eftersom jag tog det enormt lugnt och nästan strosade runt i butiken och lät det ta i princip den tid det tog. Och det gjorde det också kan man säga… *s* Men är det något som gör mig hyperstressad så är det storhandling en utbetalningsdag (pensionsutbetalning igår) med massa folk, och så dessutom ha bråttom och rusa igenom butiken på kortast möjliga tid, samtidigt som man ska försöka handla så ekonomiskt, ekosmart och praktiskt som möjligt. En sån sak kan ge mig migrän i en vecka typ. *s*

Men en stressfaktor som man i princip aldrig kommer undan är nedpackningen av varorna. Vi har tänkt att skaffa en sån där scanner hur länge som helst – det har bara inte blivit av. Men i går bestämde jag mig definitivt! Inte en storhandling till utan en sån. Jag försöker verkligen att lägga upp varorna på bandet i en sådan ordning att inte brödet ska hamna längst ner och pressas ihjäl av alla tunga saker som kommer senare, eftersom den där lilla ytan för varor sällan räcker till för att rymma en bråkdel av allt när man har storhandlat. Är man två så är det ju perfekt. Då står ju en och packar ner i kassarna efterhand samtidigt som den andra packar upp på bandet. Men om man är ensam då..som jag var igår.

När det började bli totalstopp och en del av matvarorna såg ut att vilja ramla över kanten, så gick kassörskan upp och röjde upp och gjorde plats för resten. Ett stort tack till denna gulliga kvinna som hjälpte mig. Jag har oftast stött på griniga kassörskor som bara sitter och väntar och blänger, medans man springer som en galning mellan uppackning och nedpackning.

Till sist kom den värsta biten; att tokpacka sju-åtta stycken överfyllda papperskassar modell större, helst på ett par minuter så att nästa kund som står i kön och blänger kan få plats för sina varor. Håkan kunde inte för sitt liv begripa hur jag hade lyckats lyfta i ett par av kassarna i kundvagnen. Han höll knappt på att klara av att bära in dem från bilen och gissade på att de vägde nånstans runt 25kg styck. Snacka om att man får oanade krafter när man är stressad. 😀

 

balkongen11

 

Men över till något roligare. 😀

Nu har jag fått klart mina första kuddar till balkongstolarna, i ett jättefint blått Pierre Frey-tyg som matchar dynorna riktigt bra. Men jag ska ha en kudde till – i rosa såklart – eftersom jag har en hel del rosa detaljer ute på balkongen. Jag funderar dock på att sy kuddarna i ett enfärgat rosa tyg jag har, men med några blå blomapplikationer på, i lite naivistisk stil som jag ska försöka klippa till själv och sy fast med någon fin dekorationssöm på maskinen. Jag tror att det kan bli lite roligt. 🙂 Sedan måste jag iväg till Jysk någon dag, för jag är på jakt efter fyra enfärgade fleecefiltar, en till varje stol, att hänga på armstödet. Perfekt att svepa om sig när det börjar bli lite kyligare framåt kvällen, och så ser det så himla mysigt ut tycker jag. 😀

Men nu ser jag fram emot att få åka iväg till en handelsträdgård och köpa vårblommor och andra plantor till balkonglådorna och växthuset också. Det ser så himla tomt ut utan minsta blomma. Ja, förutom en liten ensam stackare på bordet då. =)) Och i år har Håkan lovat att få tummen ur och spänna upp ett vindskydd på ena sidan av balkongen och köpa en terassvärmare. Det kommer att göra enormt mycket för möjligheten att sitta därute under kyligare kvällar och när vädret är lite sämre.

 

chai-latte-te1

 

Appropå Håkan, så stack han iväg för en stund sen för att ta en tur på HD’n med Jonas, men dom dök precis upp här för att ta en fika innan dom kör vidare. 🙂 Nu börjar det verkligen bli dags att fylla upp frysen med nytt fikabröd igen. Det har verkligen gått åt den sista tiden, men det är ju precis så det ska vara. 😀 Och då får jag ju en orsak (och plats i frysen..*s*) att baka nytt. 😉

 

Sen ska jag sätta mig på balkongen med en kopp av mitt nya te som jag köpte igår. Jag har inte provat det än men det doftar absolut underbart! Det är av samma märke som smultonteét som min bror Dennis gav mig för ett tag sen och som jag blev helt frälst i, så jag är enormt nyfiken på det här nu. Jag gillar ju chai-te över lag, men det här doftar helt annorlunda och innehåller en blandning av kardemumma, vanilj, kokos, svart peppar och chili och ska drickas med mjölk och socker – eller någon typ av sötning. Jag köpte faktiskt ett paket kandisocker i går också, eller bröstsocker som det kallades förr, och det ger en helt annorlunda och väldigt god smak när man sötar varma drycker med det.

 

tidning1

 

Men nu har solen nått vår balkong och det är dags att förflytta sig dit ut med te och senaste numret av Drömhem & Trädgård. Loxy har redan gjort det…ser ni honom i solstolen..?  😀

En liten stund ska jag i allafall sitta där och njuta, men sen måste jag ta itu med omsättning av alla kryddväxter. Visserligen en trevlig sysselsättning det också. =))

 

Ha en fortsatt fin dag alla, och må så gott!

 

 

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Responses to “Balkongstund med nya kuddar, nytt te och ny tidning.. ;-)”

 1. Anna Says:

  Vilken underbar balkong! MYS!

 2. Cherlindrea Says:

  Anna: Tack gumman! 😀 Sent svar här, men bättre sent än aldrig hoppas jag. 😀 Jag håller på att försöka komma ikapp mig med kommentarerna här. Hoppas allt är bra med dig, men det är det nog. Du åker ju snart. 😉
  Massa kramizar!

 3. pierre frey Says:

  […] (c) … Pierre Deux (t) Pierre Frey (t) Silk Dynasty Inc. ( t) (c) Stark Wallcovering (t) (c) …Cherlindrea Blog Archive Balkongstund med nya kuddar …Nu har jag ftt klart mina f¶rsta kuddar till balkongstolarna, i ett j¤ttefint bltt […]

Posted by Cherlindrea
Dated: 18th april 2009
Filled Under: Balkong & trädgård, Inredning & design, Téer, Textilier, Vardagsbetraktelser