Allmänt Djur

Loxy är på bättringsvägen! :-)

loxy23

 

Hej på er!

 

Det har inte blivit så mycket bloggande idag. Jag har haft fullt upp med att hålla koll på min lille kille, försöka få i honom risavkok och druvsocker med en liten spruta och springa som en galning ut och in med honom. Han stabiliserade sig fint med hjälp av Diarsanyl och Zoolac, så även om han har velat ut så har det inte blivit några fler olyckor. Men han är klart medtagen (vem är inte det efter en magsjuka?) och har varit lite vinglig på benen hela dagen. Jag har även märkt av en slags irritation, inte direkt mot mig men över hela situationen, och han som är kelig som en katt i vanliga fall har inte haft nån lust med nånting direkt idag. Efter många om och men och ett antal timmar så lade han sig äntligen till ro i min säng och somnade, men först när jag lade mig där med honom. Vad gör man inte för sina små? 😉 Men han har ändå inte riktigt slappnat av som han brukar, utan legat lite stelt som om han varit spänd i magen.

 

När han vaknade och jag sträckte ner handen och klappade honom så rullade han genast över på rygg med tassarna i vädret för att jag skulle klappa honom på magen, och när jag frågade om vi skulle gå ut så hoppade han upp och ställde sig vid sängkanten, med viftande svans. 😀 Inte den vanliga propellern kanske, men dock de första svansviftningarna jag fått se idag. =))

 

Så nu tror jag faktiskt att jag vågar hoppas på att det värsta är över. 😀 Det låter kanske som om jag målar fan på väggen för en enkel magsjuka, men Loxy har extremt känslig mage och tål nästan ingenting. Så har det varit ända sen han var valp, och han blev magsjuk – åtta veckor gammal. Då höll jag på att förlora honom, och troligtvis kan detta bero på att han råkat få i sig för mycket maskmedel under avmaskningen hos sin uppfödare. Han var nämligen sjuk redan där, veckan innan vi skulle hämta honom, och hon berättade själv för mig att han glufsat i sig mer än sin del av matfatet där maskmedlet var iblandat och det var ju inte speciellt bra för hans lilla valpmage. Sen dess har han varit hyperkänslig och blir jättelätt dålig om han får fel saker i sig, och det kan alltså handla om ett vanligt bra foder som bara inte passar just honom.

Och det är just vad jag tror har hänt i det här fallet. Jag fick färskfoder av min syster som jag provade på Loxy, men det var nog det dummaste jag kunde göra. Det var nämligen efter 3-4 givor av det som han blev så här dålig. Jag är övertygad om att det var ett jättebra foder hon fått, men för Loxy var det tyvärr inte bra. Så nu gör jag inte det misstaget en gång till utan håller mig till hans väl utprovade foder som han alltid har tålt. Det är säkrast så.

 

loxy29

 

Nu sover lilleman och jag ska ta och fixa lite här hemma, allt sånt som jag inte hunnit med idag under hans sjukdag. Tyvärr känner jag att migränen börjar komma smygande, men det var väl bara väntat efter en sån här dag, full av oro. Jag får hoppas att jag sover bort den i natt.

 

Ha det så jättebra alla och må så gott! Jag återkommer senare om jag inte blir för dålig.

Tack alla för era gulliga kommentarer idag! 🙂 De är verkligen tröstande när man är orolig.

 

Och så sist men definitivt inte minst;

 

jarikrya1

 

Sköt om dig vännen!

 

 

 

 

 

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(3) kommentarer

  1. säger:

    men vilken liten sötis! Hoppas han kryar på sig!

  2. säger:

    Naw va skönt att han är bättre..
    Skönt att han kommer till ro..
    Kram

  3. Sofftis säger:

    Tack Indra! Idag mår jag mycket bättre så det går åt rätt håll – det är skönt. Men det har varit en pärs….
    Kram Jari

Kommentarer är stängda.