Allmänt

Hundtäcken

Då har jag levererat ytterligare ett hundtäcke. smiley Efter att jag sydde ett varmt fleecetäcke till Loxy, så drällde det in beställningar. Det var ju jättekul! …men oväntat. Jag har ju aldrig lärt mig att sy så där riktigt, förutom på syslöjden i skolan då. De här täckena är lite egen design, lite lånat och lite knep tagna från boken ”Sy till hunden” av Nadja C Martinsson och Petra Ribb. Finns att köpa i bokhandeln eller på nätet, tex Bokus.com. Men som jag sa till de som kontaktade mig och frågade om det gick att beställa; ”..visst, men ni kan inte förvänta er något fabriksperfekt resultat..”

Det förstod de och så sydde jag och det blev ganska okej faktiskt för att vara amatörjobb. Hittills har jag bara sytt till Chihuahua, pudlar och pommar, men nu i kväll fick jag, till min stora förvåning och fasa, en beställning på ett likadant täcke till en Grand Danois! smiley Jisses! Men jaja, dom fryser väl dom med, som alla andra hundar. Men de är ju så himla stora! Jag kommer ju få köpa fleecetyg som räcker till ett tält..minst! Sen funderar jag på en annan detalj. Jag har broderat vovvens namn på täcket med korsstygn tidigare. Men ska det synas på en GD-täcke så måste ju bokstäverna vara typ 2 decimeter höga! Det tar nog lite tid att sy det här täcket, misstänker jag.

Men kul är det ju förstås när det sprider sig såhär. Ska kika lite efter nya tyger nästa vecka. Camofärgat var önskemålet till GD’n så det måste jag försöka hitta också. Men det lär nog inte bli så svårt. Det svämmar ju fortfarande över med camo i butikerna. Sen ska jag umgås med min underbara symaskin igen. Den är helt ny och värsta vrålåket, jag kan inte en bråkdel av funktionerna ännu. Det är en Creative 2124 från Pfaff och speciellt med den är att den kan brodera, och man kan göra egna mönster i datorn efter t.e.x foton, som man sedan sparar på ett minneskort som stoppas in i symaskinen. Och så broderar den bara. Det enda man behöver göra är att byta trådrullar. Helfestlig maskin!

Men det blir nästa vecka. Och med detta ger jag mig för ikväll.

//Indra

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...