Allmänt

Kyrkogården som en stjärnhimmel!

pappasgrav2

 

Ja, jag var alltså på Sankt Sigfrids kyrkogård här i Borås igår kväll, och tände ljus på min älskade fars grav.

Egentligen hade jag ju velat gå till resten av mina kära släktingar också, men redan innan jag åkte så insåg jag att jag inte skulle hinna det. Och när jag irrade runt i kolmörkret, totalt vilse och inte hittade till min pappas grav, så insåg jag ganska snabbt att då hade jag definitivt inte hittat till de andra, som jag ibland har svårt att finna även dagtid.

Till pappa hittade jag i allafall till slut, efter att ha återgått till utgångsläget och börjat om från början igen. 🙂 Men det var massor av folk som inte hittade fram igår, och då hade många ändå ficklampor med sig. Men en kyrkogård ser verkligen annorlunda ut i mörkret.

 

I allafall så hade mina syskon redan varit där när jag kom, så efter att jag tänt flera ljus och lagt ett hjärta vid pappas gravsten, så satte jag mig en stund bredvid och tittade ut över kyrkogården. Och synen som möter en en kväll som denna är verkligen absolut outstandning!

Jag hade med mig kameran, och faktiskt även stativ och fjärrutlösare. För det var kolsvart förutom alla ljus, och slutartiden på kameran kom ibland upp i nästan 15 sekunder. Det finns ju inte en chans att man kan hålla kameran blickstilla så länge. Men med hjälp av min utrustning så kunde jag faktiskt föreviga lite av synen i går kväll, även om det ju aldrig går att återge den exakta känslan och bilden av det man ser.

 

Här kommer lite foton över den otroliga synen som såg ut som en stjärnhimmel där jag satt en bit upp på en kulle. Och även några foton tagna på vägen ut från kyrkogården. Det här är en enormt stor skogskyrkogård, bland de största i Sverige, om jag inte minns fel. Och egentligen borde man ha klippt ihop en panoramabild av alla foton som är tagna åt olika håll och på olika ställen, för att få en helhetsbild av hur otrolig denna syn var.

 

Fotona är klickbara för större format. Klicka först en gång, och sedan en gång till när den nya sidan öppnats.

 

 

Nu är det dags för mig att sätta igång här, men jag återkommer efter min shoppingtur. 🙂

Må så gott alla, och på återseende senare!

 

allahelgona5

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(2) kommentarer

  1. säger:

    Åhhh vad fint det blev 🙂 Jag hade gärna gjort mer oxå. Det blev lite hastigt för vi ville gå till mormors grav med, men vi hittade inte dit. Det kändes bra att komma dit i alla fall 🙂
    Jättefint me duvan. Jag hade velat köpa en ljuslykta i form av ett hjärta, men det kan jag göra ändå även om det inte är halloween 🙂
    Hoppas ni hade det trevligt igår. Många kramar

  2. säger:

    hjärtat menar jag 😉

Kommentarer är stängda.