Allmänt

39,1 i feber…

loxyont2Några timmar har gått sedan mitt senaste inlägg. Loxy har legat i sängen nästan hela tiden, han vill inte gärna vara uppe och röra på sig. Men när vi satte oss för att äta, Håkan och jag, så blev det en liten reaktion på honom i allafall. Jag gjorde i ordning lite omelett till honom, och tog med mig in i sovrummet. Det hör definitivt inte till vanligheterna att Loxy äter uppe i sängen, men just nu tycker jag att hans hälsa är viktigare än vad som är passande eller ej. Han åt i allafall, till min enorma glädje, upp varenda smula i skålen med jätteaptit. smiley Och det måste man ju anse som positivt.

Men fortfarande vill han inte stå eller gå, utan ligger helst. När Jari & Helén dök upp här en liten sväng, så upptäckte vi att han gick väldigt konstigt med höger framben. Helén gick igenom kroppen på honom och stretchade ut alla benen, men han sa inte ett ljud utan stod bara helt still och tyst. Hade det varit en allvarlig skada någonstans så hade han absolut reagerat häftigare. Men med tanke på hältan och hans reaktion tidigare idag när jag lyfte honom, så verkar det onekeligen som att problemet sitter någonstans i bogen eller övre delen av höger framben. Till slut tog Helén och Jari tempen på honom också, och det visade sig att min lilla kille hade 39.1 graders feber. Normalt ligger tempen på 38.5.

Så nu blir det lugn och vila ikväll, och jag har redan gett honom lite druvsockervatten, eftersom han är så himla dålig på att dricka även när han är frisk. Och dessutom har jag ju erfarenhet ifrån tidigare, en av mitt livs värsta mardrömmar, när jag höll på att förlora honom bara 8 veckor gammal pga uttorkning som en följd av magsjuka. Då satt jag dygnet runt och gav honom risavkok och druvsockervatten varje kvart dygnet runt i nästan en vecka. Så illa hoppas jag inte det blir den här gången. Vi tempar honom i morgon bitti igen, och sen en tredje gång framåt eftermiddagen. Har inte läget förändrats då, så åker vi in till djursjukhuset med honom. Men jag hoppas av hela mitt hjärta att han ska slippa det.

Nu ska jag ta med mig min älskade lilla knodd och gå och lägga mig. Inte för att det finns någon större risk för att jag somnar nu, men Loxy verkar slappna av mest i sängen inne i sovrummet, så då får det bli så.

Ha en fin kväll alla och en God Natt! Och snälla, håll tummarna för att allt går bra för min lilla älskling.

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...