Mat & Bak

Godiscupcakes!

godiscupcakes1

 

God kväll på er därute alla!

 

OMG vad jag är trött!! Jag har inte suttit ner på hela dagen utan stått och grejat i köket precis hela tiden. Visst är det roligt med bakning, matlagning och julstök – men nu känner jag mig en smula mättad faktiskt. Dessutom har jag ont i hela kroppen, så nu fixar jag inte mer. Jag har till och med varit tvungen att ge avkall på vissa planer, men så är det ibland. Jag är inte helt färdig än dock, så jag ska göra klart det sista nu och sen ska jag koppla av i soffan framför tv’n en stund före sängdags. I morgon förmiddag åker vi iväg till Håkans dotter Maria och hennes sambo Micke, och sen är det bara fira jul som gäller. 😀

 

Men hur som helst, jag berättade ju om Fluff tidigare, och här ser ni hur det blev. Mina julcupcakes kommer det upp bild på senare, men jag passade på att göra några riktiga godiscupcakes till min bror och brorsdotter också, när jag ändå höll på. 🙂 Här har jag spritsat ut Ahlgrens bilar-fluff och dekorerat med minimarshmallows och sockerkulor i rosa och vitt.

Fluffet ja. För den som vill testa så kommer det enkla med geniala receptet här:

 

Du behöver:

 

3 dl grädde

ca 180 gram valfritt godis

 

Gör så här:

 

Smält ihop grädden och godiset i en kastrull. Rör ofta och se upp så det inte börjar koka.

När allt är ihopsmält till en slät smet ställer du den kallt så den får svalna, tex i kylskåp över natten. När smeten är absolut kall vispas det upp med elvisp till en fluffig glasyr.

Sedan är det bara att använda den till exempel till att fylla tårtor eller spritsa ut på cupcakes. 😀

 

***

 

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen har jag lite pyssel kvar innan jag ska krypa upp i soffan och slappa.

Ha en fortsatt fin kväll alla! =))

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...