Allmänt

OS & Melodifestivalen!

gott1

 

Hej hej alla!

 

Sitter här och har precis ätit lite varma mackor med skaldjursstuvning. Riktigt gott, men det var köpt stuvning på burk som vi tänkte testa, och den var inte alls lika god som hemlagad. Så nu vet vi det. Göra egen nästa gång alltså. 🙂 Jag önskar dessutom att jag hade tänkt på att köpa lite lördagsgodis tidigare idag, men det hade jag förstås inte en tanke på när jag gick här och gosade med en ledsen Boss. Så det får räcka med min påse med turkisk peppar och det duger ganska bra det också. 😉 Ja, och så har vi ju en burk med mozartkulor! Jisses! Det hade jag helt glömt bort! Dom måste jag ju plocka fram. *s*

 

anna_peter625

 

Melodifestivalen är slut för ikväll och ikväll gick Anna och Peter vidare direkt till final. Peter har ju en helt fantastisk röst, det har jag alltid tyckt, speciellt efter Christina från Duvemåla. Men en som jag tyckte var riktigt roligt att se ikväll var Pernilla Wahlgren. Hon hade verkligen lyckats få till en riktig 80-90talsschlager tyckte jag, både i låt och kläder. Låten var en sån där äkta svensk svängig schlagerlåt. *skratt* Men även om jag själv skulle tycka det vore roligt att se ett sådan bidrag representera Sverige, så misstänker jag att den typen av låtar är ganska passé tyvärr. Nu för tiden ska man helst sjunga nån slags techno/trance/underground..osv osv och ha så lite kläder på sig som möjligt. Är man dessutom duktig på att åla sig runt en stång på scen så är det ett extra plus. Så har i allafall många ”favoriter” sett ut de sista åren.

Jaja, nu ska jag inte spekulera mer i det. 😉 Men ärligt talat tycker jag det har varit ganska låg kvalité på bidragen i år, så jag har inte så höga förväntningar inför ESC. Om jag nu nånsin har det… 😛

 

curlingbild

 

En annan grej som däremot totalt lyckats fånga in mitt intresse de senaste dagarna är – tro det eller ej – Curling. 😀 Jag, som verkligen är den minst sportintresserade person som finns och – som jag skrev tidigare – alltid tyckt curling är urlöjligt och fullkomligt obegripligt, har blivit helt curlingfrälst. Haha! Jag tittade ju på tjejernas guldmatch i förmiddags, och nu i eftermiddag/kväll har jag suttit och följt hela herrarnas bronsmatch med stor spänning. Tyvärr tog Schweiz hem bronset, men det var verkligen med bara ett uns marginal. Det var en riktigt bra match och killarna från Sverige var superduktiga, så jag tyckte det var riktigt synd om dem. De kämpade hårt. Men schweizarna var också superbra så det var inte mycket att snacka om. Spännande var det hur som helst.

Jag vet – jag är en supernörd! Haha!

 

Nu sitter jag och slötittar på tjejernas tremil och håller en tumme för Charlotte Kalla, men i täten ligger nu Marit Björgen och Justyna Kowalczyk och ”slåss”. Vinner inte Sverige så ser jag gärna Norge på förstaplatsen i stället, helt klart. 🙂
Jag måste ha blivit knäpp som sitter och råföljer OS och dessutom bloggar om det! :.-P Men det är typiskt mig. Mitt intresse väcks när OS är så gott som slut. *s*

 

Jaja, det är snart dags för sängdags här. Ska bara kolla klart på tremilen först.

Hoppas ni haft en riktigt fin lördagskväll alla, och sov så gott i natt alla!

 

Edit: Det blev Polen som tog hem guldet i tremilen efter en grym fight i slutet. Norge på andra plats och bronset tog Finland. Lite roligt att se våra nordiska grannar på prispallen. Charlotte kom på 6:e plats och Anna Olsson på 9:e, och det tyckte jag var riktigt bra också. Superduktiga tjejer!

 

Sov så gott alla och på återseende i morgon bitti! 🙂

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...