Allmänt

Lilleman hos vetten idag…

skatten1

 

God kväll på er!

 

Det blev en jobbig dag idag så jag har inte orkat blogga förän nu.

Jag ringde vetten direkt efter morgoninlägget och fick en akuttid direkt. Vi hade knappt 45 minuter på oss att bli klara och ta oss dit, men det kändes skönt. Väl där gick han igenom lilleman och kände och klämde överallt, men eftersom Loxy är rädd hos vetten (ett litet vilddjur blev han kallad idag…*rodnar* 😉 ) så sprutade väl adrenalinet och han lär inte ha känt så mycket av den anledningen. Det är ju lite dumt att det blir så, för då reagerar han ju inte på de ställen som han ömmat på tidare. Hur som helst – vi satte på honom en munkorg för att helt enkelt lugna ner honom och det var tydligen en väldigt psykologisk sak. För med den på så fick vetten till och med undersöka hans öron idag, något som bara funkat under sövning tidigare. Och den här gången var öronen rödare och såg sämre ut än sist så äntligen fick jag någon form av antibiotikadroppar för hans öron, droppar som han ska ha morgon och kväll i två veckor mot inflammation. Och vetten trodde helt enkelt att det var öronen han hade ont i. Det är klart att det påverkar allmäntillståndet att ha en inflammation som smärtar.

Så det som gäller nu är att få bukt med öronen och se så att han mår bättre över lag och att han inte visar smärta ifrån öronregionerna, och sen ska vi tillbaka igen för efterkontroll med lugnande, så att dom kan gå djupare ner och se så att allt ser bra ut. Men jag måste erkänna att jag våndas inför dessa två veckors örondroppande, två gånger om dagen. Vetten skickade med oss en liten munkorg att använda, inte för att han nånsin visat tendens att bita, utan helt enkelt därför att han varvar ner när han känner att det inte spelar någon roll att kämpa med den på. Han var otroligt lugn idag när den var på, och man använder den ju bara några sekunder åt gången. Så fort Håkan kommer hem ifrån kvällens mc-tur till Nääs Slott med kompisarna så ska vi ta tag i första droppningen. Håll gärna tummarna för oss. 🙂

För övrigt så känner jag mig inte så där jättemycket klokare nu än vad jag gjorde innan besöket, så jag hoppas att det är öronen som är problemet.

 

Nu ska jag förbereda för vår sena middag, en god köttbit med pommes frites ikväll. =))

Ha en fin måndagskväll alla!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(7) kommentarer

  1. va skönt att de gick bra hos veterinären!

    kram

  2. Cherlindrea säger:

    Cecilia: Tack gumman! Ja, det kändes verkligen skönt eftersom han är så rädd. Man vet liksom aldrig riktigt hur det ska gå.
    Tråkigt att du lagt bloggen på ”sommar-is”, men vi har ju kontakt på fb i stället. 🙂
    Må så gott vännen! Kramar om!

  3. säger:

    Intressant reaktion på munkorgen, och jag tror det är bra för hon om att få känna sig lugnare när ni ska göra något, stackars Loxygubben, hoppas det blir bättre..

    Liten överraskning kommer i posten snart:)

  4. säger:

    P.S Tröst till matte..

  5. säger:

    Stackars Loxy! Hoppas han blir bättre snart. kram!

  6. säger:

    Många styrke kramar till dig vännen!!! Som vi har sagt tidigare, inge kul när djuren inte mår bra.
    Jag håller mina tummar hårt för att det bara är öronen som strular och att det går bra med dropparna.

    Kram kram

  7. Stackars Loxy! Hoppas verkligen att dropparna hjälper honom så han inte behöver ha ont i öronen. Jag och Chanel håller tummarna för att det ska gå bra.
    Fin bild det var på honom. Leksaken bakom honom var verkligen jättesöt 🙂
    Kram på er!

Kommentarer är stängda.