Allmänt

Laga datorn eller köpa ny?

morgonvovvar3

God morgon på er, eller ja – god förmiddag snarare! 🙂

 

Jag vaknade alldeles för tidigt för att ha nån lust att kliva upp idag, så jag gick och lade mig för att dra mig en stund – och brann av till 10! Det var ju liksom inte riktigt meningen. 😛 Men det är ju jordens tråkigaste väder ute, inte konstigt att man blir seg.

Håkan har precis åkt iväg till apoteket och förhoppningsvis får han tag på nån bra sån där antismärtlotion av nåt slag, typ Orudis, Zon eller Voltaren, för han har extremt ont i ryggen. Jag skulle ju helst velat att han gick till läkaren för att kolla upp det där, men det är vad jag vill. Själv är han lite grann av ”bra karl reder sig själv” och ska minsann inte gå till nån läkare för lite ryggont. *suck* Karlar alltså…

Jahapp, fredag idag då. Och många skolavslutningar idag om jag inte hängt med fel. 😀 Hade det varit fint väder så hade jag nog gått ner till skolan här där vi bor och kikat, för dom brukar alltid ha lite sång och annat för anhöriga. Vi har varit och tittat på det under sex års tid tidigare, när min ena syster gick i den skolan. Det är lite nostalgi att gå dit faktiskt. Och från och med höstterminen så börjar Evelyn i den skolan, då har man ju verkligen skäl att gå dit. 😀 Det ska bli riktigt roligt!

 

Idag ska jag dock försöka fixa lite med mina datorer och se om jag kan få någon ordning på alla program jag behöver i den lilla mini-pc’n. Vi har fått ett kostnadsförslag från OnOff på lagning av laptopen, och det kommer att gå på minst 2500:- att laga den. (??!!) Helt jäkla sjukt! Det måste ju vara ett fabrikationsfel när plasten runt skärmen spricker upp pga lossnade skruvar bara för att man har öppnat och stängt den. En laptop ska man ju för 17 kunna göra det med, det är den ju gjord för. På OnOff föreslog dom att, eftersom det är en riktigt kraftfull dator och värd att fortsätta använda, (det är ju inget fel på maskinen så att säga) så skulle vi göra om den till en stationär dator med extern skärm. Är dom dumma i huvudet eller? Vi har redan en stationär dator och köpte den här för att vi ville ha en mobil också.

Nu får vi se hur vi gör, om det är värt att laga den eller köpa en helt ny dator. Jag blir så jäkla irriterad, men jag håller med Håkan – nu vet man ju vilket märke man inte ska köpa i allafall, om den inte ens håller för att öppna och stänga. Och OnOff-aktuten ger jag inte mycket för. Ring dit och få höra att du ska lämna datorn till en OnOff-butik. Nähä? Det hade jag ju aldrig kommit på själv utan deras tips. Vilken akuthjälp…

 

Jaja, inte mycket att göra nu. Vi ska fundera på det som sagt, och se om det blir lagning eller ny, det är ju inte så himla lätt heller, när man får ett kostnadsförslag på minst 2500:-, för hur högt kan det stiga egentligen? 3000:-? 9000:-? Då är vi ju uppe i en ny dator redan. Just nu är jag milt sagt grinig på både Acer och OnOff!

 

Jaja, jag ska väl sätta igång här med installationer och annat. Ha en bra fredag alla, och på återseende senare!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...