Allmänt

Storytel i mobilen!

kitchenwindow1

Mitt somriga rosa köksfönster med mina nya Mårbackapelargoner. (Den ena i allafall.. 😉 )

Jag sitter precis och pustar ut efter nästan två timmars kämpande med datorn och iphonen. Herregud, säger jag bara!!

Jag har fått en buzzadorkampanj där jag ska testa Storytel på min iphone, en tjänst där man kan lyssna på ljudböcker som strömmar till mobilen, alltså man behöver inte spara böckerna på minnet, utan du lyssnar hela tiden ifrån själva sajten. Jag har dock haft en helsikes massa problem med mitt ituneskonto.

 

 

Saken är ju den att för att kunna ladda ner appar till iphonen så måste man ju ha ett konto på Itunes store, och för att kunna beställa via nätet så behövs ett kontokort med kredittjänst så att kostnaden för apparna kan dras ifrån ditt konto. Grejen är bara att jag har ett bankkonto utan kredittjänst så för att kunna köpa appar så har jag använt mig utav tjänsten e-kort som man kan fylla ungefär som ett ”kontantkort” med valfri summa. Nu helt plötsligt ville det dock inte fungera, så jag har inte kunnat ladda ner appen. Och då pratar vi ändå om en gratisapp. Det där har jag tyckt varit fullkomligt sjukt, att även om man bara skulle vilja ladda ner gratis appar, så måste man ändå ha ett kreditkort kopplat till itunes. Men så till slut hittade jag den här sidan. 😀  Det finns alltså fler som tycker samma som jag. Så nu har jag ett nytt itunes store-konto, jag har fått ner den förbaskade appen och sitter nu och lyssnar på min första ljudbok. Jag valde att lyssna på Kokain av Lasse Wierup och Erik de la Requera, en dokumentär bok om ”Drogen som fick medelklassen att börja knarka och länder att falla samman.” Med tanke på hur otroligt bra Lasse Weirups förra bok Svensk Maffia – en kartläggning av de kriminella gängen är, så har jag höga förväntningar på den här boken.

Storytel fungerar på så sätt att du loggar in på ditt personliga konto från mobilen eller på datorn när du ska lyssna. När du vill göra ett avbrott i lyssnandet så pausar du bara boken. Storytel sparar dina inställningar och det är bara att fortsätta att lyssna där du slutade sist. Det finns tusentals svenska ljudböcker i olika genrer att välja på, och man kan välja bland olika abbonemang, till exempel ett par böcker i månaden eller hur många som helst. Det går att provlyssna en bok för att se vad man tycker om tjänsten. Än så länge tycker jag det här verkar vara en supertjänst, men så gillar jag det här med ljudböcker också och har en hel del ljudböcker på cd hemma. Men det här med att kunna lyssna när som helst i mobilen är ju riktigt bra. 😀

 

 

Hur som helst, nu bör nog Håkan dyka upp snart. Han är med kompisarna en sväng till Varberg idag men dom åkte för ett bra tag sen, så dom är nog hemma när som helst igen. Regnet fortsätter att ösa ner och det är bara 14 grader ute. Inne är det däremot 22 grader så jag har haft balkongdörren stående öppen hela dagen för att få lite luft här inne. Märkligt att det inte kyls ner här inne.


 

Nåja, ha en fortsatt fin dag alla. Nu ska jag ta en liten eftermiddagsvila på soffan innan det är dags att laga middag. 🙂

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...