Mat & Bak

Dagens recept – Solgul citronkaka i långpanna

citronkaka1

 

Hej hej alla!

 

Nu är jag klar med middagsförberedelserna och kålpuddingen står i kylen och väntar till eftermiddagen. 🙂  Tänkte bara jag skulle lägga upp ett recept innan jag går och lägger mig och försöker bli av med huvudvärken. Jag testade ju ett nytt recept igår och för den som tycker om citrus så är den här kakan en höjdare! Den smakar verkligen citron och med citrussströsslet på så blir den riktigt solig och fin! 😀 Så här kommer receptet för den som vill prova. =))

 

Solgul citronkaka i långpanna

 

Du behöver:

Botten
3 st ägg
4,5 dl socker
220 gram smör
2,25 dl mjölk
360 gram vetemjöl
1,5 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Rivet skal av 1 citron

Glasyr
80 gram smör
4 dl florsocker
3 msk vatten
0,75 msk vaniljsocker
citronskal rivet 1/2 citron
3 droppar hushållsfärg/karamellfärg gul
Garnering
strössel (valfritt)

 

Gör så här:

Botten: Smält smöret och låt svalna.
Blanda ihop de torra ingredienserna.(360 gram vetemjöl är ca. 6 dl)
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölken och mjölblandningen, rör om och tillsätt det smälta smöret och det rivna citronskalet. Klä en långpanna ca.30×40 cm med bakplåtspapper och häll i smeten . Grädda i 190 grader i ca. 20 minuter. Låt kakan kallna.
Glasyren: Smält smöret och låt svalna. Mät upp florsocker i en bunke och tillsätt det övriga, rör om till slät smet. Bred på den kalla kakan.
Toppa med strössel. Själv använde jag som sagt det gulorange strösslet med citrussmak som finns i välsorterade livsmedelsbutiker. Låt kakan stå svalt en stund så glasyren stelnar lite inna du skär kakan i lagomt stora bitar.

 

Lycka till! 😀

 

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(1) kommentar

  1. säger:

    Gud vad god den där kakan ser ut.. Ska nog ta och prova på att baka en i veckan 🙂

Kommentarer är stängda.