Inredningsprylar

Ljuvliga ljus på IKEA! :-)

ikea11

 

Hej hej alla!

 

Jag ska åka till Ikea i dagarna så jag satt och kikade lite på deras sida tidigare idag. Det jag egentligen ska dit för att köpa är ett nytt nagelbord, och ett gäng frottéhanddukar till nagelhörnan. 😀 Sedan behöver jag ljus också, både värmeljus, blockljus och även gärna doftljus. Och när jag tittade på dekorationsavdelningen så hittade jag en massa fina vårnyheter på ljusfronten, plus lite andra fina saker som funnits ett tag men är lika hållbara än.

 

ikea21

 

Först och främst vill jag ha tre stycken såna här stakar för blockljus (eller värmeljus om man så vill förstås) i olika höjder. På översta bilden ser man de tre olika höjderna tillsammans. Jag tycker det är såå himla fint med såna här stora ljusstakar, både såna här vita och i fattigmanssilver. Ljusstakar i det sistnämnda står nere på nagelskolan på en av vägghyllorna där, och det är såå himla fint!
Dessa vita finns som sagt var på IKEA, i priserna 69:-, 129:- och 149:- beroende på storlek.

 

ikea31

 

De här härligt sommarmönstrade blockljusen har jag inte sett tidigare, så jag gissar att det är en vårnyhet. De finns i ovanstående fyra färg/mönstersammansättningar och kostar 29:-/styck.

 

ikea4

 

Ytterligare tre blockljus som gärna får flytta hem till mig i vår är dessa tre i olika blå nyanser. De här ljusen skulle bli såå fina ute på vår balkong där det mesta går i blått, från stolsdynorna och parasollet till plädar o.dyl. Även dessa kostar 29:-/styck.

 

ikea5

 

Doftljus tycker jag är mysigt att ha i nagelhörnan, så länge de är milda (läs: ej migränframkallande) 😛 Jag brukar köpa olika milda doftljus i glas som finns lite överallt, men dessa var ju otroligt söta! Efter att ljusen brunnit slut så går de utmärkt att använda för värmeljus. 39:- styck får man betala för dessa söta doftljus. 🙂

 

ikea6

 

Små pastellfärgade lyktor känns som ett måste i sommar. 😀 Jag skulle kunna tänka mig dessa både på balkongen, i nagelhörnan och på framsidan vid ytterdörren. Färgerna är underbara alla fyra tycker jag, men ljusblå till balkongen och rosa till övriga ställen väger nog tyngst för mig. 🙂 Lyktorna är små och passar perfekt för värmeljus. 39:- styck kostar även dessa.

 

ikea7

 

Sist ut måste jag bara ta upp en favorit i repris. 😀 De här små värmeljusglasen är underbart söta och perfekta att placera ut lite överallt. Dom passar till allt och kostar bara ynka 5:- styck. Ett annat tips är att samla ett helt gäng med såna här små glas på till exempel en silverbricka. Jättesnyggt!

 

Samtliga ljus och stakar hittar ni på IKEA.se, och där finns mängder av fler fina nyheter bland ljus, lyktor och ljuskoppar/glas. Vi får väl se hur många av favoriterna som följer med mig hem nu när vi åker dit. 😉

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...