Allmänt

Varje ålder har sin skönhet

För ett tag sen var jag ute på shoppingraid i stan och inhandlade lite nya kläder inför sommaren. Det mesta hänger fortfarande i garderoben och väntar på varmare tider, men en kväll när jag hade mamma på besök så fick jag ett ryck och började hänga på henne några av mina nyanskaffningar. Mamma är i den där tveksamma åldern, som hon kallar det, där hon inte riktigt vet vad hon ska köpa för kläder för att a: inte riskera att se ut som en tonårs-wannabe och b: inte riskera att se ut som en mossig tant. Det kan faktiskt vara lite klurigt att hitta kläder någonstans mitt i mellan dessa kategorier. Men ofta kan det vara svårt att avgöra huruvida ett klädesplagg är passande för en själv, när man bara ser dem på galgen i butiken eller på tonåriga fotomodelller som visar vuxenmode i kataloger. Jag känner själv samma osäkerhet ibland, men istället för att dissa kläderna direkt, så kostar jag oftast på mig tiden att prova dem i allafall. Och blir många gånger glatt överraskad!

Mamsen är en sån där som hittills mest gått i lite mer bekväma och sportiga kläder, lågskor och neutrala färger. Absolut inget fel på det! Men samtidigt har hon länge haft lust att piffa upp sin stil lite, utan att riktigt veta hur. Det är ju så himla lätt att fastna i sin gamla invanda stil, hur gärna man än vill hitta på något nytt. Oavsett vad man har för ”jädrar-anamma-planer” när man ger sig av för att shoppa lite nytt, så kommer man inte sällan hem med i princip likadana saker som vanligt. För det känns dock tryggast och man vet hur den stilen funkar.

Så nu plockade jag fram lite saker till henne för att prova.

Nu har jag ingen direkt före/efter-bild men i varje fall en ungefärlig bild av hur standardstilen brukar se ut, och skillnaden blev markant med bara några få, enkla basplagg. Plagg som hon enligt henne själv förmodligen skulle ha dissat direkt utan att ens prova dem i butiken, för att hon trott att de var för ungdomliga för henne. Jag måste ju säga, att även om jag förmodligen är ganska partiskt med min älskade mamma, så tycker jag att det är ganska svårt att se att hon inom en inte alltför avlägsen framtid blir 60 år. Och jag tyckte kläderna passade henne perfekt.

Så nästa gång det är dags för klädinköp för mamsen så är det jag som ska med och peppa henne så hon vågar sig på den lite mer annorlunda stilen hon önskar, än vad hon av ren vana och bekvämlighet haft de senaste åren.

 

//Indra – Stolt över min vackra mamma!

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...