Allmänt Inredning & design Inredningsprylar

Nyinköp med möjligheter! :-)

hylla1

Hej hopp alla denna gråa måndag!

Jag har roat mig denna förmiddag med att sitta och glo på loppisarna på facebook och köpt en sak som jag velat ha länge men inte hittat rätt ”modeller”, nämligen silverljusstakar! 😀 Bilden här nedan är säljarens bild på loppisen.

***

381606_2456702533235_1122266438_31878945_292876977_n

***

Jag är galet förtjust i dem!! 😀 De kommer bli såå snygga här hemma, med ett spetsband knutet runt ljuset eller överdelen av staken. Inspirationen till det fick jag faktiskt på Borås nagelskola, där Camilla gjort likadant. Hela skolan är inredd i lite shabby chic-stil, det är jättefint!

***

Men ett annat nyinköp som vi gjort i dagarna är rumsavdelaren/bokhyllan här ovan. Från IKEA kommer denna 185/185cm stora hyllan som vi ska ha som kombinerad rumsavdelare/förvaring i det som ska bli vårt arbetsrum på övervåningen. Vardagsrummet här är ju uppdelat i två delar, så ena delen ska delas av med den här. Och för att det inte ska se för stökigt ut från andra sidan så ska vi sätta fast en plywoodskiva över hela baksidan av hyllan, som ska målas vit i samma färg som väggarna.

***

hylla2

En bra grej med den här möbeln är att den kan byggas ihop med andra delar, som ett system. Nu har vi köpt två vita skrivbord som vi ska ha i arbetsrummet, men annars är det här en bra lösning om man t.ex. har dåligt med plats.

Något som vi däremot definitivt ska köpa är såna här.

***

hylla3

Insatser som man kan sätta i ”hyllhålen”, dels såna här skåp, så man kan stänga luckor om allt man har i hyllorna.

***

hylla4

Men framför allt såna här lådinsatser! Dom är ju guld värda när man bara har en rumsavdelare som förvaring. Jag tänker då på alla småprylar, pennor, laddare, färgpatroner – ja, ni vet allt smått som finns i ett arbets- eller datarum. Det är ju inte vidare snyggt att bara ösa upp allt sånt i en öppen hylla. Så när jag såg de här insatserna så var det ju inget att snacka om! Avdelaren består av 25 ”luckor”, så jag tänkte att vi skulle ha skåp i den nedersta raden, fem stycken. Och sedan lådinatser över dem, fem stycken också. Man kan ju börja med det i allafall och se om man behöver mer sedan. Tycker i allafall att det är en superlösning på förvaringen. 😀

***

Men än så länge ligger hela hyllan i kartongerna under vår säng, det ser ut som en stridszoon i hela övervåningen och Håkan håller på att måla väggarna, så det dröjer ett tag till innan allt är uppe. 😛

Nu ska jag ta en lugn liten tur med lilleman och se om han blir lite rörligare av det. Tror dock att det är patellaluxuationen som spökar nu, så vi kommer nog att få åka in med honom och kolla det i veckan. 🙁

Ha i allafall en fortsatt fin dag alla och på återseende senare!

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...