Allmänt

Trädgårdspyssel och småfågelbesök! :-)

Hallå därute i det ljuvliga vårvädret alla!

Vilken helt underbar dag!! 🙂

Den började dock lite trögt för min del. Dels blev det hyfsat sent igår kväll för vår del. Vi är ju ganska kvällströtta så länge jag inte har några sömnproblem. Men igår fastnade vi med filmen Interstellar, som ju är nästan tre timmar lång, och dessutom började så sent som 22.00. PLUS reklampauser! Jag vet inte riktigt om jag tyckte det var värt det… Den var lite väl seg för min smak.

Dessutom var Loxy orolig på grund av Valborgssmällare. Vi hörde inget men det gjorde han, det var helt klart. Vi ser direkt på honom när han hamnar i det där orostillståndet, när han börjar hoppa upp och ner från soffan, stressar in och ut under bord och sängar, inte vet vart han ska ta vägen. Och smäller det mer då, så hamnar han snart i paniktillstånd. I år var det tack o lov väldigt lite smällande här i vår del av stan men jag har förstått att det varit värre på andra håll och jag lider med de stackars djuren och djurägarna.

Hur som helst så blev det en sen kväll och en orolig natt, och sedan till råga på allt, så väcker Loxy mig klockan sex på morgonen och vill ut. Så jag ramlade ur sängen och nerför trappan, mer eller mindre halvsovande, och släppte ut honom i trädgården. Men det var oron från smällarkvällen som gjorde att han inte kunde hålla sig i ro i sängen så det var bara för mig att försöka kvickna till, sätta på kaffe och hålla mig uppe med lilleman. Så när klockan var nio på morgonen så var jag helt slut och orkade bara inte hålla mig vaken. Så det blev en tupplur på soffan på morgonkvisten, i tre timmar! Och när jag vaknade var det dags att springa hem till mamma och hämta Elliot som skulla vara här hos oss idag. Ja, så den här dagen började väldigt konstigt kan man säga.

Men därefter kom jag igång lite mer och har ägnat andra delen av dagen åt att greja i trädgården. 🙂 Planteringshörnan har jag rensat upp, slängt en massa gamla krukor och annat skräp, skurat rent planteringsbordet, rensat ogräs mellan stenplattor och i rosenlandet, beskurit rosenbuskarna och gjort allmänt snyggt på altanen. Än så länge har jag inte köpt några blommor till altanen så just nu får björkriset från i påskas pryda hyllorna på altanen. 🙂 Det är riktigt vackert det också tycker jag!

***

Det är så varmt att hundarna har slocknat totalt, jag fick vrida solstolar och parasoll så dom hamnade i skuggan, för det är alldeles för varmt i solen för dem idag. Loxy älskar visserligen värmen men han är ju inte van än i år, och jag är rädd att han är lite för gammal för att pressa i solen numera som han gjorde när han var yngre.

***

***

Bortsett ifrån trädgårdsarbete och glädje över värmen så sitter vi även och njuter av åsynen av våra vackra små fåglar. 🙂 Jag matar dem hela tiden och vi har fullt med olika smågäster här i trädgården. Även lite större då och då. Talgoxar såklart, och rödhakar. Och varje morgon har vi besök av en vacker röd-vit-svart hackspett som äter sin frukost här. Idag var dom två stycken. 🙂 En nötväcka hade vi också här idag, och en blåmes. Det är helt underbart att sitta på altanen och se dem flyga runt och äta och leka i träden. Nu tog jag bara en bild på matträdet med ipaden men jag ska fota mer med bättre kamera när jag har möjlighet. Jag hoppas på att få några riktigt fina fågelfoton i sommar. 🙂

***

Men nu ska jag mixa ihop en smoothie och göra i ordning lite middag till Loxy. Han ska slippa fasta idag i allafall. 😛

Ha en fortsatt fin eftermiddag i solen och en riktigt fin vårkväll!

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...