Vardagsbetraktelser

Härnösand

I går kväll kom vi tillbaka från vår lilla tripp upp till Norrland. Två dagars vistelse i Härnösand och två dagars resa.. Jisses, säger jag bara! 160 mil i en liten Peugeot! Man är ju något stel idag.

Men det är verkligen värt det! Det var ordentligt med snö däruppe. Förmodligen inte enligt norrlänningarna själva, men för en annan som är van vid grådassigt slask, så var det ju mängder! smiley Vi startade resan i fredags morse klockan 05.00 och kom fram runt 17-tiden på eftermiddagen. Då hade det redan hunnit börja mörkna, så jag fick aldrig några foton i dagsljus där 50-årskalaset hölls. Och det var synd, för det är ett oerhört vackert ställe. Fotona här ovan är tagna ifrån altanen på huset, som ligger nästan precis vid stranden. Havet var alldeles stilla den här kvällen, så det var helt dödstyst där ute. Och hade det inte suttit marshaller utefter uppfartsvägen, så hade man inte sett handen framför sig, så svart var det. Men det var en jättemysig kväll med god mat och trevligt sällskap. Dock var man ju en smula trött efter resan, så det blev inte speciellt sent. Och för första gången på säkert flera år, så sov jag till runt 10-tiden dagen därpå. Det är ju nästan skandal! *skratt*

Det snöade i princip hela tiden när vi var där, och det var ganska kallt. Men kylan är ju så mycket annorlunda där uppe, än här nere hos oss. Torrare, och helt klart mer behaglig. Men inte så behaglig att jag klarade mig med höstjackan jag hade tagit med mig, jag min idiot. Så vi fick jaga en vinterjacka till mig, och hittade en jättesnygg svart, varm jacka som definitivt var mer passande för årstiden. Och dessutom ett måste på söndagen, då vi satt i en råkall ishall och tittade på hockey i de lägre åldrarna, då Håkans systerson spelade match.

En kort men härlig vistelse har vi haft där uppe i norr i allafall. Så himla synd att det är såpass långt att köra, annars hade vi definitivt åkt dit oftare.

// Indra – Vill ha norrlandskyla här nere också!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...