Blommor & växter

Mer att göra än man tror…

omskola3

 

Puhh! Det har varit en lång dag vid planteringsbordet. Och jag är inte helt klar ännu. Fyra krukväxter kvar att sätta om, några sticklingar som ska i jord och några potatisar som ska ner i parketten…öhh, hinkarna menar jag.. Hehe! 😉
Men jag var bara tvungen att ta mig en liten paus och vila ett par timmar, för jag har knappt suttit ner en minut idag, (förutom på huk vid jordpåsen möjligtvis..*s*) utan bara stått vid bordet. Men nu har jag kommit på benen igen, utvilad och med ny energi. 😀

 

lclilttlesbib

 

Jag är dock ganska bekymrad över mina små plantor och vad jag egentligen sak göra med dem. Jag valde att ställa ut dem i växthuset efter att ha konstaterat att graderna var bra därute. Men nu sjunker graderna för varje timme, så den stora frågan är – klarar dom natten? Dom ska ju ha det svalare nu, och våra ca 22 inomhusgrader är alldeles för varmt, så växthuset är ju egentligen det nästa steget jag har. Hur ska jag annars lyckas få till mellan 12-16 grader nånstans? Någon som har ett bra tips? Jag tar tacksamt emot i såfall.

 

omskola1

 

Jag har haft sällskap av mamma en stor del av dagen i dag, och hon roade sig med att gå runt med min kamera och föreviga hela ”trädgårdsspektaklet” i vårt vardagsrum. 😛 Men kolla in min mycket uppmärksamma publik i bakgrunden. *skratt* Dom hängde med i varenda rörelse jag gjorde. *s* Även Sassie var där och kollade läget, men han jagade jag iväg när jag upptäckte att han tyckte att gödningsvatten var helt okej som dricksvatten. Jag tror inte han hann få i sig något, korkskallen, men jag håller ändå ett vakande öga på honom i kväll. Sånt där trodde jag absolut att katter var för mycket finsmakare för. Det luktar tjära, inte speciellt aptitligt med andra ord.

 

omskola2

Inte ens de mest uppmärksamma eleverna orkar hur många timmar som helst. 😉 Så här har Elliot och Loxy tagit sig en välförtjänt vila från odlingsarbetet. (som i deras fall mest bestod i att dra runt jord i hela lägenheten… *s*)

Själv har jag som sagt fortfarande en hel del jobb kvar, och det ska jag ta itu med nu. Jag lät faktiskt plantbänken stå kvar i vardagsrummet när jag gick och lade mig och vilade, röjde bara upp och städade omkring den. Så det är bara att köra vidare nu.
Men som sagt – är det någon som har nåt bra tips på hur jag ska lösa det här med lagom temperatur för mina plantor så får ni gärna berätta.

 

Må så gott alla! På återseende lite senare!

 

 Foto: Annelill  Viola-Linnéa

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(4) kommentarer

 1. Annelill säger:

  Förrådet kanske.

 2. säger:

  Vilka sötnosar som ligger i sina korgar! *mys* =)

  Ja har man en pälshund så rekommenderar jag varmt en ordentlig fön, iallafall om man har en del päls. Är dem nerrakade så spelar det inte så stor roll =)

  Här har det regnat hela dagen..så jag vågar knappt gå ut :S kaaaaalllt!

  Må gott!

 3. säger:

  Godmorgon 🙂
  Jo det ska bli roligt att faktiskt ha ordentligt med tid till att vara med er tycker jag 🙂 Att få vara uppe på Hestra när det är sommar och sol är inte helt fel heller 🙂
  Jag ska se om vi kanske kan komma upp en stund på Söndag om det är okej för er? Ska kolla med Cico så vi inte planerat nåt som jag har glömt 😉
  Ha det gott idag, så hörs vi av 🙂
  Puss puss

 4. Cherlindrea säger:

  Annelill: Ja, jag har varit inne på den tanken, men jag tror det blir för varmt där också. I natt har jag i allafall haft dom i arbetsrummet med fönstret öppet. Något kallt här inne idag på morgonen. 😉

Kommentarer är stängda.