Allmänt

Dagens mysrecept – Het choklad med chili

loxy34

 

Hej på er alla där ute i regnet!

 

Idag är det en riktig innedag – tycker Loxy i allafall.. *s* Men jag är böjd att hålla med honom. Jag har ingen större lust att ge mig ut idag heller precis. Det har regnat utan uppehåll sedan jag gick upp i morse, och till råga på allt blåser det som 17, så regnet riktigt piskas emot en så fort man sätter foten utanför dörren. Trevligt värre…

 

cutecolorsfeecup2

 

Jag hade tänkt fixa i ordning ute på loftgången idag, men inte ens där ute är det speciellt roligt att vara idag när det är så här rått och kyligt. Jag tror faktiskt att jag lägger alla projekt på hyllan helt idag och fixar i ordning lite varm choklad i stället. En hög med olästa tidningar, en mysig filt, Loxy ihopkrupen vid sidan och varm choklad med vispgrädde – det låter som en väldigt bra idé tycker jag. 😀 

En favorit är het choklad med chili, så jag passar på att lägga in dagens recept innan jag parkerar mig i soffan. =))

Ha en mysig dag alla!

 

het-choklad

 

Du behöver:

 

5 dl   mjölk 
100 gram   chilichoklad, mörk 
2 st   kanelstång/stänger 
5 st   nejlikor, hela 
3 st   kardemummakärnor

 

Gör så här:

 

2 glas

1. Värm upp mjölken försiktigt i en kastrull tillsammans med kryddorna. Hacka chilichokladen och lägg i den. Rör om tills all choklad är smält.

2. Sila av kryddorna och häll upp i koppar.

cutecolorsfee4

 

 

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(2) kommentarer

  1. Annelill säger:

    MMMM vad gott det lät med chocklad och chili, det passar bra en sån här dag, jag tror jag ska ta efter! kram.

  2. Cherlindrea säger:

    Annelill: Ja, idag är det ingen rolig dag. *suck* Jag har precis vaknat här. Har sovit bort halva dagen. 😉 Men det gör inget ibland. =))

    Kramizar!

Kommentarer är stängda.