Skönhet & hälsa

Kändisläkarnas bästa snyggtips! ;-)

m-och-m1

 

Jag fick tidningen Tara härom dagen av min mor och satt i morses och bläddrade i den till morgonkaffet. Då hittade jag en artikel som handlade om de amerikanska läkarna Michael F. Roizen och Mehmet C. Oz som har blivit doktorsuperstjärnor genom sina böcker om vikt, hälsa och antiageing. Nu har dom skrivit en hel bok enbart om skönhet, och Tara bjöd på några av deras tips. Så nu tänkte jag i min tur dela med mig av min tidning. 😉

Snyggast blir vi om vi mår bra inuti”, säger de. Men också om vi gör så här! 🙂

 

olivolja

 

1. Använd Olivolja

 

”Ett naturens underverk”, utropar doktorerna förtjust. Häll upp en halv deciliter jungfruolja i badvattnet för att få mjukare hud. Massera in olja på torra armbågar, hälar, ben och händer.
Du kan också använda det för att tillföra extra fuktighet till hårbotten och hår, naglar och läppar.

Obs! Testa försiktigt först, olivolja passar inte alla, en del kan reagera med hudirritationer.

 

 

 

 

 

 

 

 

omega1

 

 

 

2. Hår kräver Omega 3

 

Vill du få håret glansigt? Ät lax. Vad du äter påverkar håret och Omega 3-oljorna i lax gör det glansigt. Annan skönhetsmat som doktorerna rekommenderar är valnötter, linfrö, avokado, ägg och grönt te.

 

 

 

 

fotbad

 

3. Värktablett till foten

 

Om du hör till dem som älskar sandaler på sommaren så vet du redan att med det följer förhårdnader på hälarna. Det beror på att de blir för torra helt enkelt. Doktorns gör det själv-tips är: Krossa två värktabletter som innehåller salicylsyra – till exempel magnecyl – och blanda med två matskedar vaselin och massera in hälarna med massan. Linda in hälarna med gladpack och låt verka åtminstone en timme (eller sätt på sockor och sov med inplastade fötter). Sedan sköljer du fötterna och filar dem fina.

 

 

schamponera

4. Behandla hår som siden

 

Att robust gnugga och dra i kalufsen när du tvättar den är inte rätt metod. Pröva det här i stället:

* Behandla håret som ömtåligt siden när du tvättar det. Börja med att varsamt kamma igenom det med fingrarna, massera in schampot försiktigt från hårbotten och ut i topparna.

 

* Vill du ha mer volym så massera in balsam bara i längderna och topparna av hårstråna där håret oftast skadas. Är det glansen du är ute efter så massera in balsam i hela håret.

 

* Gnugga inte håret med en frottéhanduk när du torkar det. Klappa i stället försiktigt på håret med handduken och krama ur vattnet. Använd en bredtandad kam för att reda ut det, och föna det på ganska låg värme.

 

 

soaps

5. Byt tvål

 

Tvätta inte bort ansiktets skydd. Huden har naturligt en tunn skyddande film (tänk cellofan) mot bakterier och svamp. Den skadas av vanlig tvål (eftersom tvålen är basisk och skyddsfilmen sur). Byt till ph-balanserad mild tvål eller en flytande rengöring.

 

 

 

 

 

bodyscrub1

 

6. Peela

 

Doktorerna gör jämförelsen med ett golv.
Vilket är bäst: Att dammsuga och moppa varje vecka eller låta all smuts lagras i ett år och sen gå in med en högtryckstvätt?
Svaret är alltså för hyn som för golv – lite och ofta är bäst.
Doktorerna är helt för att vi exfolierar (peelar) bort döda hudceller en eller två gånger i veckan med någon mild produkt. För det är de döda hudcellerna som förstör lystern.

 

 

lipsrosebud1

7. Skydda läpparna

 

Använder du lipgloss så tänk på att det drar till sig extra solljus. Så använd ett med solskydd. Blir läpparna solskadade blir de rynkiga och torra och dessutom ökar risken för cancer, speciellt i underläppen (helt enkelt för att den får mer sol). Undvik vaselin på läpparna eftersom det görs av oljeprodukter som inte är bra att få in i munnen. Pröva kakaosmör eller bivax i stället.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vatten1

8. Skölj tänderna

 

Viss mat och dryck missfärgar tänderna, till exempel rött vin, kaffe, te, blåbär, soja, balsamvinäger, tomatsås, druvjuice och tranbärsjuice. Doktorernas råd för att minska fläckrisken är:

 

 

 

  * Dricka vatten mellan tuggorna/klunkarna.

* Borsta tänderna så snabbt som möjligt efteråt.

* Äta mer av naturens fläckborttagare – äpple, selleri och morot.

* Äta mer av spenat, broccoli och sallad som alla bildar en skyddande film över tänderna och därigenom motverkar fläckar.

 

 

 

Och så ett liten ålderstatustest.. 😉

 

tejp2

 

Kolla din hys åldersstatus och ta ett ”fingeravtryck” av ditt ansikte med hjälp av vanlig tejp. Gör det när huden är ren (ingen makeup eller kräm). Lägg en tejpremsa från hårfästet rakt ner till mitt emellan ögonbrynen, sen lägger du en remsa utanför ögonvrårna, över kinderna och en remsa rakt över huden över läpparna. Tryck lite på tejpen på varje ställe, låt den sitta några sekunder och ta sedan försiktigt bort den. Kolla tejpen och titta efter hudflagor och linjer.

 

*  Dina tejpremsor är helt släta: Du har en hy som en typisk 30-åring.

 

* Tejpremsorna visar flagor eller döda hudceller: Du har en hud som en typisk 40-åring.

 

* Det finns både flagor och märken efter små linjer på tejpremsan: Du har en hy som en typisk 50-åring.

 

Det där sista kan man nog ta lite med en liten nypa salt.. 😉

 

Källa: Tara/”You, being beautyful. The Owner´s manual to inner and outer beauty” av Michael F. Roizen och Mehmet C. Oz – Free Press, 2008.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(3) kommentarer

  1. säger:

    Vad många tips!

  2. säger:

    sv,oke ;P, samma här gjorde inte så mkt heller igår, idag blev det att gå till stan och köpa ett halsband ;D

  3. Hej:)
    Först måste jag bara säga: wow så duktig du är som har gjort det här inlägget! Tack så mycket för att du gjorde det, en massa bra tips ju:D Peelingtipset var ju riktigt roligt, och smart:D hihi.

    Ha det underbaaart, kram<3

Kommentarer är stängda.