Allmänt

Rökdykning i köket… *s*

summercandle1

 

God kväll på er alla!

 

Appropå ljus, som jag skrev om i förra inägget. Jag hittade det här fotot i datorn, från i somras när jag satt med datorn ute på balkongen, med tända ljus och njöt av sommarvärmen. Det är alldeles för tidigt, jag vet. Men jag börjar redan längta efter våren och sommaren. 🙂

 

Här har vi precis ätit middag efter en ganska…ehh..stökig matlagning. *s* Vi får förstås skylla oss själva, men det gjorde ju inte det hela trevligare förstås.

Vi hade nämligen glömt att göra rent ugnen sedan sist, då det pös över därinne. Och det märkte ju inte jag förstås, inte förän jag öppnade ugnsluckan för att sätta in kasslergratängen jag gjort idag. Då bolmade det ut rök och fyllde hela köket på ett ögonblick. Det gick knappt att andas därinne och det sved i både ögon och luftrör. Håkan sprang och hämtade utsugsfläkten som han gjort till min manikyrhörna och kopplade in den på diskbänken, och så drog han slangen ut mot fönstret som vi öppnat. Det funkade bra, men det tog tid innan vi tömt köket på rök och trots att vi stängde skjutdörrarna så var det rök i hela vardagsrummet. Dock inte lika mycket som i köket som tur var. Men det var ändå en gåta att inte brandvarnaren utlöstes. Vår ena sitter mitt i vardagsrumstaket och den borde verkligen ha reagerat på den kraftiga rökutvecklingen, speciellt innan vi hade hunnit öppna för att vädra ut. Om det måste ryka mer än så för att den ska varna, så lär vi vara totalt däckade om det skulle börja brinna när vi ligger och sover.

Det var i allafall ganska otäckt, jag har nog aldrig andats in så mycket rök någon gång. Håkan jobbar ju i Försvarets räddningstjänst och sa att riktig brandrök är ännu värre förstås. Men det var ändå ordentligt mycket, och han höll med om att brandvarnaren borde ha utlösts. Så vi måste kolla upp den där. Batteriet är nybytt så det ska inte vara något problem, men idag började man ju undra om den verkligen fungerar, trots att den piper när man testar den.

 

Jaja, det var ju ingen fara egentligen, bara lite otäckt. Jag känner hur det smakar rök i munnen fortfarande, och vi tog en promenad efteråt för att få frisk luft. Det är ju inte klokt vad lite spilld grädde kan ställa till med.

 

Men nog om det. Nu ska jag vila i soffan lite och se om jag kan bli av med huvudvärken som naturligtvis kom som ett brev på posten i röken. Jag vill gärna se ”Departed” ikväll, så förhoppningsvis mår jag lite bättre om jag vilar en stund.

Hoppas ni haft en bra dag alla, trots kylan. Graderna har ju stigit lite idag, så det är inte riktigt lika kallt längre som det var i morse. Vi får väl se hur natten blir, men det ska ju bli mildare nu har jag hört.

Ha en fin kväll alla, och på återseende!

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(1) kommentar

 1. säger:

  Hej vännen,

  Hoppas att allt är bra med dig, trots att det inte har blivit mycket sova inatt.
  Läskigt att inte brandvarnaren gick igång, brand är något jag verkligen fasar för. Hela radhuslängan vi bor i brann ner för ca 15 år sedan(som tur var bodde inte vi här då och ingen kom till skada). Trots det så ligger min brandvarnare i byrålådan. Bra va?
  Nu när renoveringen börjar närma sitt slut så ska båda två få en bra plats i huset så man förhoppningsvis kan känna sig lite trygg 😀

  Ha en bra dag och kväll!! Jag hoppas att du får lite sömn inatt.
  Take Care
  Kramar i massor

Kommentarer är stängda.