limekola

 

Dagens recept blir ett godis som jag aldrig hann med att göra till påsk, men som jag tänkte prova att göra någon dag nu, nämligen Limekola! 😀

Jag älskar alla sorters kolor även om vanlig gräddkola eller smörkola är favoriten. Jag törs inte ens tala om hur mycket av påskens gräddkola som jag åt upp själv. 😛 Men nu tänkte jag i stället prova det här receptet. Det låter som det kunde vara en riktigt god och fräsch smakkombination.

 

Limekola

Du behöver:

 
60 st
100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
rivet skal av 2 lime

 

Gör så här:

Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull. Tillsätt grädde, socker, sirap och vaniljsocker. Koka utan lock, rör om då och då tills smeten håller ett kulprov: häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en seg och ganska fast kula. Koktid ca 15 min i en vid kastrull eller ca 30 min i en kastrull med mindre botten. Smaksätt med lime. Häll upp smeten på en oljad plåt. Låt svalna och skär eller klipp i bitar. Slå in i papper och förvara kallt. Tips: Skal från en citron istället för två lime är också gott. 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One Response to “Dagens recept – Limekola”

  1. Cecilia Says:

    Fin blogg och gott recept!

Posted by Cherlindrea
Dated: 14th april 2010
Filled Under: Godis, Mat & Bak