Allmänt

Två app-tips till din IPhone; Handla & Inköpslista

app-inkopslista1

 

Hej på er därute i natten ni som eventuellt också är vakna. 🙂

 

Jag hade mina misstankar om att jag inte skulle få sova i natt heller, det strulade ju med sömnen redan i går natt. Men eftersom jag har hittat ett väldigt roligt sätt att fördriva tiden på när jag är vaken så här på nätterna, nämligen leta efter roliga appar till mobilen, så tänkte jag att jag skulle börja tipsa er som har IPhone om några av dem som jag har tagit ner. Det har blivit en hel del redan sedan jag skaffade min IPhone, vissa jättebra, andra mer eller mindre nödvändiga. *s* Men massa roligt finns det därute i allafall. 😀

Först ut på min tipslista här i natt blir appen Inköpslista. Jag började med att ta ner en annan app i samma ämne först, nämligen Handla. Och den är verkligen också helt okej! Men det finns en del övervägande olikheter. På Handla kan du skriva in varor och produkter i en lista där du uppger varans namn och enhet. sedan har du för kommande handlingar möjlighet att använda dig av + och – för att skriva in hur många av varje du ska ha. Du kan märka upp speciella varor som du ofta köper med en stjärna så den hamnar i favoritlistan och du kan alltid gå tillbaka och kolla historiken och vad du har handlat tidigare. Har du väl skrivit in produkten en gång så finns den där, färdig att plockas fram inför nästa storhandling eller mindre sväng till mataffären då du skapar en ny lista med aktuella varor.

Detta är alltså appen Handla, ni ser lite av dumparna på nedanstående bilder.

 

handla11

handla2

 

Det här är en riktigt lättnavigerad och lättanvändbar app som passar perfekt till att använda i stället för papper och penna till inköpslistan, och jag kommer definitivt att använda den här också.

***

Men lite mer avancerad är appen Inköpslista, som ni ser några skärmdumpar av längst upp i det här inlägget.

Inköpslista fungerar till viss del på samma sätt som Handla. Man skriver i varor och produkter och sparar dem i minnet på appen så det bara är att ta fram dem nästa gång man ska skriva sin handlingslista.
Skillnaden här är dock att man även skriver i priset – eller det ungefärliga priset – på produkten. I minnet på appen ligger som sagt var allt du skrivit in kvar, så det är bara att trycka in 1-3 bokstäver på en tänkt vara, så kommer listan med varor som börjar på de bokstäverna upp, och det är bara att lägga till rätt produkt i sin handlingslista.

När du sedan ska handla har du en handlingslista med den totala summan på vad denna handlingen kommer att kosta. För varje produkt du lägger i kundvagnen i affären, trycker du på en liten kundvagnsikon som ligger efter varje vara, och den stryks över och hamnar i stället i din kundkorg. Du ser alltså hela tiden vilka varor du har kvar att handla. Samtidigt som varan flyttas över från listan till kundkorgen, så dras även priset för varje ”köpt” vara av ifrån inköpslistan och hamnar under korgikonen i stället. Till sist är alla varor i din lista överstrukna och du vet att du har fått med dig alla varor du skulle ha. Den totala summan av din handling står då också på skärmen.

 

Som jag nämnde tidigare så har båda dessa program sina fördelar. Jag kommer nog vilja använda båda två parallellt i början, för att se vilket som passar mig bäst. Det kräver ju dock en hel del arbete med att fylla databasen med alla matvaror. Men har man gjort det en gång så räcker det sen. Då behöver man inte skriva in de matvarorna fler gånger.
15 kronor får ni betala för appen Handla och 7 kronor för Inköpslista.

 

Jag hoppas ni har förstått lite av min kanske något vimsiga förklaring här. *skratt*

I allafall så skulle jag nog kunna rekommendera båda två än så länge, så får vi se vilken av dem som jag tycker är bäst om en månad eller två. 😉

 

image0011

 

Nu ska jag ta och krypa i säng igen, räkna lite ulltottar och se om sömnen vill infinna sig. Nästa tips på app-himlen kommer att bli en riktigt söt sak som jag verkligen älskar! 😀

Ha en god natt alla, och sov så gott – både ni som redan sover och ni som ska göra ett försök. 🙂

På återseende i morgon bitti!

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(1) kommentar

  1. säger:

    Jag har inköpsliste appen, den är kanon!!!!
    Några andra som jag rekommendrerar är Bensinfinnaren, Fartkameror, Tagut och en lite barnslig med grymt rolig app Smack Talk 🙂

    Hoppas att allt är bra med dig, här är allt toppen för tillfället förutom det gråa trista vädret. men hellre grått och trist än en massa sjukdomar som vi är förföljda av 😉

    Må så gott, kramar H

Kommentarer är stängda.