Allmänt Personligt

Störande grannar – något man måste leva med?

mitt-dagsjobb1

 

God kväll på er alla ni goa därute!

 

Det blev en hel del bakande idag som sagt, men jag nöjer mig med att lägga upp ett Dagens Recept idag och sparar resten till senare. 🙂 Här är i allafall en liten samlingsbild på det jag gjorde idag; Silviakakan, Drömtårta, Hallonrutor, Finska Pinnar, Brysselkex och syltkakor. Det får räcka för den här dagen. 😛

 

Klockan är strax halv 11 denna lördagskväll, men det blir snart sänggående för både min älskling och mig. Själv har jag ont i magen ikväll och min älskling ska upp klockan fem i morgon bitti och köra till jobbet. Så det känns som att en tidig kväll vore en ganska bra idé. Jag önskar bara att våra grannar under nångång kunde inse det trevliga i en lugn helgkväll också. Eller åtminstone en rimligt tyst kväll. Det är ett jävla liv där nere och det är inte en engångsföreteelse precis. Stereon skruvas upp till en sådan volym att vi här uppe måste höja volymen på tv’n för att ens höra något. Vi sitter alltså under flera timmar på våra lördagskvällar och lyssnar på vrålhög musik där basen dunkar så det skakar i väggarna. När Håkan förra helgen bad dem att lugna sig lite och sänka en aning, så fick han bara till svar att klockan inte är så mycket än. Då var klockan strax över tio och dom får spela till 23.00 enligt dem själva.

Enligt alla regler jag har hittat så får man inte väsnas så här extremt nångång – vare sig det är 8.00 en vardagsmorgon eller 10.00 en helgkväll. Man får helt enkelt inte störa sina grannar så här extremt – timme efter timme. Det är sånt liv här att det låter som om festen pågår i vårt eget sovrum. Inte bara med hög musik, utan även med gapande och skrikande, dunkande och vad det nu är för andra ljud dom får till. Men framför allt så är det en satans volym på allt dom gör. Det har klagats på detta förr, så nu ska jag ta kontakt med hyresvärden. Antingen vräker han dem eller så flyttar jag. Om inte annat ska jag ha en kraftig hyressänkning så jag kan använda överskottet till att ta in på nåt lugnt hotell på helgerna. Jisses!!! Jäkla idioter!!

Ja jag vet! Jag brukar inte spotta svordomar omkring mig här på bloggen, men som ni säkert förstår så är jag en smula irriterad på de här sinnesslöa stolpskotten som inte har minsta koll på hur man beter sig i ett hyreshus. Vi har haft allt ifrån tonåringar till glada pensionärer och allt därimellan som har haft fester här i huset, men ingen av dem har betett sig så här, eller stört så här extremt. Det handlar nämligen inte bara om musik på helgkvällar eller högljudda fester. De här människorna har även barn, en hel drös i lägre åldrar och det är ett otroligt liv hela dagarna där nere. Och det vanliga är att man vaknar vid 6-tiden av att nån unge där drar en säng eller stol eller nåt fram och tillbaka – fram och tillbaka över golvet med ett hysteriskt skrapande ljud.

Äh, jag skulle kunna sitta och skriva en hel jäkla bok om det här, men det orkar jag inte.

Nu har jag i allafall kollat upp vad som gäller hos både Polisen och Störningsjouren så nu kommer jag göra en anmälan.  Håller alla tummar jag har för att dom åker ut härifrån så man kan få lite lugn och ro nångång.

 

Hoppas ni har en trevlig kväll därute i allafall, vad ni nu har för er. 🙂

Nu ska jag stoppa öronproppar i öronen och försöka sova några timmar.

Må så gott alla och på återseende i morgon bitti!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(1) kommentar

  1. Virre säger:

    Gör som vi gjorde! Flytta till Aplared 🙂 Vi hade också såna grannar förut o en kväll ringde jag polisen som fick sätta stopp för deras fest. Så jäkla jobbigt! Hoppas verkligen din anmälan hjälper! Lycka till! Annars kan du tröstäta dina fina kakor du har gjort idag 🙂 Kram på dig

Kommentarer är stängda.