Mat & Bak

Dagens recept – Silviakaka i långpanna

silviakaka11

 

Hej hej alla!

 

Idag har det blivit en hel del nytt i frysen och jag ska lägga upp allt efter hand. Men jag börjar med ett av dem, ett recept som jag har kört förr men denna gången i större format – Silviakaka i långpanna.

Den här kakan har strykande åtgång här hemma och en ”liten” kaka i vanlig form tar slut med en gång. Så idag blev det en stooor kaka – som väl i rimlighetens namn borde räcka ett tag! 😛

Här kommer receptet i allafall, för den som också vill göra lite mer.

 

Silviakaka i långpanna

 

Du behöver:

4 st ägg
4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2,5 dl vatten varmt


Glasyr:

200 gram smör , smält
2,5 dl strösocker
2 st äggulor
1 msk vaniljsocker

Garnering:


1,5 dl kokosflingor

 

Gör så här:

Klä en långpanna med bakplåtspapper.
BOTTEN: Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt det i äggsmeten. Rör om.
Tillsätt det varma vattnet (kokat och svalnat något) under omrörning.
Grädda i 175 grader i ca. 15-20 minuter (svagt ljusbrun), prova med sticka. Låt svalna.
GLASYR: Smält smöret tillsätt, socker, äggulor och vaniljsocker under omrörning.
Bred glasyren på kakan. Glasyren är ganska lös men tjocknar när den blir kall.
Strö över med kokos.
Låt kakan stå kallt. Skär sedan i rutor.

 

Lycka till!

Jag återkommer senare, med lite fler recept! 😀

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(2) kommentarer

  1. Åh det där måste jag testa. Vi ska ha kalas den kommande helgen och vill inte bjuda på något köpt (förutom tårtan då) 🙂

  2. Bakade den där kakan i morse och den blev sååå god 🙂

Kommentarer är stängda.