veteklibullar1

 

Hej hej alla!

 

Det är dags för ett litet recepttips och då tyckte jag det kunde passa bra med lite nybakta frallor en gråruggig dag som den här. 🙂

Veteklibullar, som är både supergoda och nyttiga. Det som jag tycker är bra med dessa, är att man kan göra det mesta jobbet dagen innan man ska ha dem. Över lag så gillar jag recept som går att förbereda, och det här är perfekta morgonbröd. Ska du spontanbaka lite frallor till kvällsfikat så är det dock bättre att välja ett annat recept. 😉 

 

Veteklibullar

 

För ca 12 ”bullar” behöver du:

25 g jäst
2 dl kall mjölk
1 dl kesella, 1%
2 msk rapsolja
En gnutta salt
2,5 dl grahamsmjöl
0,5 dl kruskakli
3 dl vetemjöl
1/2 dl solroskärnor och linfrön (hela eller krossade)

1 ägg till pensling + krossade linfrön

 

Gör så här:

 

Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt kesella, olja, salt, mjöl, solroskärnor och linfrö. Arbeta ihop till en deg, forma 12 st bullar, lägg de på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i kylen över natten. Sätt ugnen på 225 grader morgonen därefter. Pensla bröden med ägg och strö över linfrö. Grädda i mitten av ugnen, ca 10 minuter.

 

Smaklig frukost! 😀

 

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.

Posted by Cherlindrea
Dated: 20th september 2010
Filled Under: Bröd, Mat & Bak