kitchensy1

 

Hej på er alla!

 

Tänkte bara kika in en snabbis medan jag tar en liten paus ifrån symaskinen. 😀

Idag påbörjade jag mina nya stolsdyneöverdrag, kökssoffedyna och kuddöverdrag till kökssoffan. Det lär ta sin lilla tid det här. Förr har jag alltid nöjt mig med att klippa till en bit tyg som jag har vikt in runt stolsitsen och häftat fast med häftpistol. (om jag haft någon, annars har tygkanterna bara hängt ner under stolen..haha!)

Men den här gången har jag bestämt mig för att sy något ordentligt. Den här söta lilla köksgruppen förtjänar verkligen det. 😉 Så tanken är att soffan ska få en hel skumgummidyna klädd i det nya tyget jag köpte härom dagen och med en liten volangkant som hänger ner på framsidan. I soffan ska jag ha matchande småkuddar i samma tyg och i ett avvikande helvitt tyg. På kanten av volangen ska det sitta en yttepyttesmal vit spets.

 

kitchensy2

 

Stolarna ska få ett liknande utseende, med ett överdrag i samma tyg, en nedhängande volang med spetskant och knytband baktill. Ungefär som här på bilden som kommer ifrån Country by mail, det är samma modell jag är ute efter. Nästa sommar ska jag sy helvita stolsöverdrag, men nu i höst tycker jag att de här i varmt gammelrosa passar fint. 😀

 

Jahapp, så det är en hel del zickzackande och nålande just. 😛 Det känns som jag har miljoner små tygdelar att hålla reda på. *s* Men å andra sidan, det är oftast desto roligare när man väl är klar – om man har fått kämpa lite för det. 😉

Så nu ska jag återgå till symaskinen. Håll tummarna för att min idé är hållbar nu. Som vanligt så har jag inte hittat nåt mönster, så jag syr bara med hjälp av fantasin och ett måttband. Hehe! =))

 

Må så gott alla!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One Response to “Nya kläder till köksmöblerna!”

  1. Mickan Says:

    Vad spännande! Det låter jättefint det du har tänkt dig, och modellen ser ju riktigt fin ut den med. Det blir nog jättebra! 🙂
    Lycka till och stick dig inte på nålen. 😉
    Kram

Posted by Cherlindrea
Dated: 3rd oktober 2010
Filled Under: Inredning & design, Köksdetaljer, Pyssel & handarbete, Sömnad, Textilier