mckompis1

 

God kväll därute alla! 😀

 

Nu sitter vi här i soffan, min kära mor och jag, och småpratar. För en liten stund sedan var jag nere på parkeringen och mötte goaste Veronica och Danne som kom förbi på motorcyklarna. Än så går det att ta en tur när vädret är milt. 🙂 Att dom kom förbi här beror på att jag bad dem köpa ett paket torrjäst till mig om dom skulle åka åt mitt håll och det gjorde dom, gulligaste! 😀 Jag var borta i affären tidigare, men nu tror jag att jag ger upp där. Det är tredje gången jag kommer dit och dom ”har slut” på just det jag är ute efter.

Jaja, hur som helst – jag fick hem något jätteroligt idag som jag just nu håller på att testa. =))

 

bakmaskin1

 

Jag fick låna hem min farbrors bakmaskin idag. 😀 Jag har länge funderat på om det är något jag kanske skulle ha nytta av. Jag är värdelös på att baka bröd, så är det bara, men det hade ändå varit roligt att ha lite mer nybakt bröd hemma. Nu är det dock så, att jag är specialist på att ”vilja ha” en massa olika saker och sen använder jag dem knappt. Så tanken nu är att jag ska få prova en bakmaskin ett litet tag och se om det är något för mig.

Så nu ikväll har jag satt igång ett brödbak som just nu står och knådas ute i köket. Och jag sitter i vardagsrummet och bloggar. Jisses, så praktiskt! 😀 Och är det något jag gillar med de här maskinerna så är det timerfunktionen. Att man kan sätta en deg på kvällen och när man vaknar på morgonen så har man nybakt, varmt bröd som väntar i köket. Underbart! 😀 Men ikväll ska vi testa det första brödet, mamsen och jag, till kvällstéet. Jag gjorde ett enkelt bröd så här första gången, men det finns massor av spännande recept i den medföljande bruksanvisningen. Dessutom kan man använda maskinen enbart som knådmaskin och sen grädda det själv i ugnen. Ytterligare en funktion är att man kan göra sylt i maskinen, men det där vet jag inte så mycket om än. Jag ska läsa igenom bruksanvisningen noggrannare sen tänkte jag.

 

Men nu ska jag pyssla lite i nagelhörnan medan mamma tittar på Halv åtta hos mig, som inte är min stora favorit precis. 😉 Jag återkommer lite senare med bildbevis på mitt första ”fuskbröd”. 😉

Ha en mysig kväll alla!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One Response to “Kvällsbak…”

  1. Monica Hansen Says:

    Bra att kunna prova:)

    Jag gillar också köksgrejer och sånt, funderar på bänkdiskmaskin när naglarna blir för långa, men den ska ju fyllas och tömmas också.. tur man har bra gubbe!

Posted by Cherlindrea
Dated: 12th oktober 2010
Filled Under: Allmänt, Bröd, Mat & Bak