Allmänt

Gör en insats för Bröstcancerforskningen!

logo_rosa_bandet-250x220

Rosa Bandet

Rosa Bandet har blivit symbol för kampen mot bröstcancer. Det började användas i USA i början av 1990-talet. Initiativtagare var Evelyn Lauder, svärdotter till kosmetikföretaget Estée Lauders grundare. Rosa Bandet spreds snabbt och används idag av bröstcancerorganisationer världen över som en samlande symbol.

***

Jag hittade en hel massa fina Rosa Bandet-smycken på Guldfynd, och för varje såld produkt går 10:- till Bröstcancerfonden – BRO.

rosa-bandet1

Här är lite ur sortimentet och personligen älskar jag det flätade rosa armbandet med Rosa bandet-berlocken. 😀 Jag tänker nog ta en sväng in på Guldfynd nån dag framöver och köpa mig ett sådant, eller kanske någon av broscherna som jag tycker är jättesöta också.

Glöm heller inte att ni i många butiker just nu kan köpa rosa produkter där hela eller en del av försäljningspriset går till BRO. Här kan du se listan på olika butiker som just nu har rosa erbjudanden.
Du kan också köpa en
Rosa Rattar by Rodebjer t-shirt – ett samarbete med Ahlgrens bilar – och stödja Bröstcancerfonden. Den unika t-shirten designad av Carin Rodebjer ligger ute på aktion på Tradera till och med den 31 oktober så det finns ännu möjlighet att buda på den, och pengarna som kommer in under aktionen kommer att gå oavkortat till Bröstcancerfonden.

rosa-bandet3

Du kan också skänka Geishas Rosa band till dina vänner på Facebook. Varje gång du ger bort Geishas rosa band, vilket är gratis, så skänker Fazer 50 öre till Bröstcancerfonden.

geisha1

Information om BRO

Bröstcancerfonden är de bröstcancerbehandlades egen fond. Den startades 2001 av Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation, BRO. Intäkterna och gåvorna kommer in till fonden bland annat genom försäljning av Rosa Bandet, minnesgåvor i samband med begravningar samt gåvor från företag och enskilda personer. De gåvor som kommer till Bröstcancerfonden går till viktig klinisk forskning, information och stöd till bröstcancerdrabbade och deras familjer. Läs mer på http://www.brostcancerfonden.se/.

Sist men absolut inte minst; på torsdag den 28 oktober kommer årets Rosa Bandet-gala gå av stapeln och den sänds som vanligt klockan 20.00 på tv3. Även då kommer möjligheten att finnas att skänka bidrag till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj, och under förra årets gala samlades 44 miljoner kronor in till stöd för kampen mot bröstcancer. I år hoppas det förstås på en ännu högre siffra och målet är satt till 47 miljoner kronor. Det hoppas vi på och håller vi tummarna för!

rosabandet-resize16

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(2) kommentarer

  1. säger:

    jag vill köpa alla, jag älskar dessutom rosa!

  2. Rosa rattar var kul!

Kommentarer är stängda.