Allmänt

Min älskade iPad! :-D

ipad11

 

Hej hej alla!

 

Tar en liten paus innan det är dags att slänga en köttbit i stekpannan. 😀 Det blir kotlett med rösti och vitlökssmör till middag idag, och så blåbärsglass till efterrätt. Yummi! =))

 

Jag tänkte på en sak tidigare idag. Jag har ju faktiskt inte bloggat om min nya leksak som jag ju köpte strax efter min födelsedag, utan bara nämnt den sådär i förbigåeende då och då. Men som ni kanske förstått så blev det ju en iPad. Och jag fullkomligt älskar den! 😀

Den är verkligen såå himla rolig att använda. Framför allt är det här en suverän surfmaskin, den är otroligt lätt att använda just på webben, men själv har jag den till allt möjligt. Läsplatta, bloggdator, läsa mail och annat och inte minst – som receptbank. Den är helt perfekt att använda i köket. Jag letar bara upp receptet jag ska ha, och sen ställer jag plattan i mitt receptställ. 😛

Däremot skulle jag aldrig kunna ersätta min dator med en iPad. Det här är inte direkt en maskin som man jobbar med foton eller annan grafik i, jag sparar inte en massa bilder eller annat i den, och vill man ha foton, musik eller annat i den så måste man använda en dator för att föra över det – med hjälp av iTunes. Om man inte Jailbreakar den förstås, då kan man använda andra program också. Men det är inte aktuellt för min del.

Så som sagt, jag skulle aldrig klara mig med enbart en iPad, men i väldigt mycket av det jag gör använder jag den i stället för laptopen. Till exempel på morgonen då jag lägger mig i soffan med massa goa kuddar bakom ryggen, kaffekoppen inom räckhåll och plattan i handen – ungefär som en bok eller tidning – och läser nyheterna för dagen. 😀 Det är otroligt praktiskt och otroligt bekvämt. Dessutom finns det mängder med roliga appar som man kan ladda ner. De flesta iphone-apparna är tänkta att fungera även för iPad framöver.

Än så länge har den inte haft premiär i Sverige, men den borde komma vilken dag som helst nu. Och jag längtar verkligen tills dess, för då lär det komma en hel del saker på svenska till den. Svensk programvara, svenska appar osv. Och så massa roliga tillbehör förstås. 😉

För er som inte vet hur de här nya internetmaskinerna fungerar så finns det videoklipp här som ni kan kolla på. Där har dom lyckats sammanfatta iPaden bra mycket bättre än jag kan. 😛
Hur som helst så är jag toknöjd med min iPad och ångrar verkligen inte att jag köpte en. 😀 Ett länktips för andra iPad-frälsta är Sebbe’s iPad-appar som jag tycker är riktigt bra. Även iPad-nytt är en bra sida för den som vill hålla koll på vad som är på gång vad det gäller iPad.

 

Men nu ska jag lämna mina elektroniska leksaker därhän och börja med middagen. =))

Ha en fin måndagskväll alla och på återseende senare!

 

//Indra – nördigt teknikfreak  😛

 

Edit: Läste precis på nyheterna att Apple äntligen meddelat att iPad från och med i kväll, 22 november, kommer att finnas tillgänglig på svenska. 😀

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(1) kommentar

  1. Åh, vad avis jag är! Jag vill också ha en iPad. 😛

Kommentarer är stängda.