Allmänt

Kapat Hotmailkonto!

kapat-mail1

 

Hej alla!

 

Det är dags för lite uppdatering efter senaste inlägget om virus igenom hotmail.

 Jag fick ett meddelande från en kompis om att det åter igen har gått ut ett mail ifrån min adress med uppmaning om att klicka på en länk till en superbillig webbutik med massa prylar. Nu har jag kollat upp det här och mitt mailkonto har helt enkelt blivit kapat.

Jag har, med hjälp av Windows live solution center vidtagit alla åtgärder för att stoppa det här, och säkrat mitt mailkonto så gott jag kan, bland annat genom nytt lösenord, nya inställningar osv. Den här länken som skickas med i mailet och som alla uppmanas klicka på, leder till en sida som genast installerar ett typ av virus/spionprogram på datorn när man kommer in där. Förutom att det skickar ut sig själv till alla på adresslistan så kan man även som jag fick, få sin adressbok raderad, mail raderade och listan över säkra avsändare raderad m.m.

Om du har mottagit ett sådant här mail ifrån mig – eller någon annan förstås – så ta det säkra före det osäkra och vidta samma åtgärder som om du redan drabbats av viruset. Det kan nämligen ligga i datorn utan att ge sig till känna förän senare.
Byt lösenord och byt säkerhetsfråga. I
den här rapporten hos Windows live om kapning av konton, kan du läsa mer om hur du ska gå till väga om du drabbats, och även hur du ska göra för att undvika att drabbas. Och på denna sidan på Windows live kan du med hjälp av steg-för-steg anvisningar få tillbaka din raderade adressbok, om det inte var längre än 30 dagar sedan den raderades. Du kan även leta efter aktuella frågor och svar i Windows live Solution center eller ställa egna frågor, men där måste du vara inloggad för att kunna skriva.

 

Jag har ett helt nytt och väl uppdaterat antivirusprogram i min dator, en stark brandvägg och uppdaterar alltid all Microsoft programvara och annat viktigt regelbundet. Så det här kan drabba vem som helst, även om man tycker att man varit jättenoga. Så som sagt – scanna din dator efter virus och säkra sedan ditt mailkonto med nya koder om du har råkat klicka på någon av länkarna i mailen ifrån mig. Och var framför allt beredda på att de här spammarna kan kapa och skicka ifrån vilket konto de än kommer över, så kolla underliga mail noga, även om du tror att det bara är gamla farmor som skickat en julhälsning. 🙂

 

windows-live-solution-center

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...