ischoklad1

 

God kväll på er därute!

 

Klockan är nio och jag ska precis börja titta på den svenska miniserien Morden i Sandhamn som kommer att gå tre kvällar i rad nu. Ska bli intressant att se om den är något att ha. Fram tills nu har jag suttit och kikat på Jul med Ernst. Jag tycker han är en sån himla mysig och hemtrevlig person. 😀

Det har inte blivit så där väldigt mycket gjort i dag tyvärr, för jag mådde inte helt bra tidigare av nån anledning. Sömnbristen kanske? Men nu i kväll, medans jag pratade med kompisen Veronica i telefon, så slängde jag ihop en sats med ischoklad. 🙂 Så lite produktiv har man varit idag ändå. *s* I morgon hoppas jag få klart de sista grejerna, förutom det som måste göras samma dag man ska äta det, som omelett och Jansson och liknande. Det låter väl som om jag har lagat mat och bakat till ett helt kompani den sista tiden, men jag har helt enkelt bara delat upp det över en längre tid. Jag vet dock inte riktigt vad som är bäst variant. Visserligen brukar mina maratonbakdagar trötta ut mig ganska ordentligt men det här har i stället känts som om jag bakat i ett par veckor i streck, vilket varit ganska tröttande också. Det blir nog maraton nästa år i stället. 😛

 

Nehepp, nu ska jag koncentrera mig på filmen så jag inte missar för mycket i början. Ischoklad är ju inte någon speciellt avancerad sak att göra. 😉 Men för er som vill ha ett recept så har jag använt följande till mina små godsaker.

 

Is-choklad

 

Du behöver:

 

100 gram kokosfett

400 gram valfri choklad

 

Gör så här:

 

Smält kokosfettet i en tjockbottnad gryta. Hacka chokladen och lägg ner hacket i det smälta kokosfettet, och låt chokladen smälta den med. Rör runt tills du får en jämn chokladsmet.

 

Behåll ischokladen naturell eller smaksätt den med någon av följande varianter;

 

1 tsk rivet apelsinskal

1 tsk krossade kaffebönor

½ tsk nymald kardemumma

Pepparmyntsolja efter smak (man hittar den på apoteket).

Häll upp chokladsmeten i en liten kanna med pip och fyll ischokladformarna. Ställ dem kallt att stelna.

 

Ha en mysig kväll alla och på återseende senare! 🙂

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.

Posted by Cherlindrea
Dated: 20th december 2010
Filled Under: Allmänt, Godis, Mat & Bak