Mat & Bak Personligt

Lite piggare tror jag… ;-)

loxyochhusse1

Nu har både Håkan och jag fått sova en liten stund och känner oss en liten smula piggare. Själv kommer jag troligtvis att gå och lägga mig igen, jag orkar bara inte sitta uppe ikväll. Jag var till och med för trött för att äta middag, så jag nöjde mig med en kopp te och några skorpor.

Min syster Nicole och hennes lilla familj med Cico & Saphira var uppe och hälsade på idag strax innan Håkan kom hem, med dom stannade bara en liten stund, sen skulle dom vidare. Och om jag har Saphira inom synhåll utan att plocka fram kameran och ta ett enda kort, då kan ni ju bara tänka er hur förvirrad av trötthet jag är. *s* Men dom kommer upp en sväng på tisdag igen och då hoppas jag att jag är piggare.

 

 

jag-piggare1

Som sagt, så har jag fått sova ett par timmar nu på eftermiddagen, men det räcker ju inte på långa vägar för att ta igen en tre dygn lång sömnskuld. Så visst ser jag fortfarande ut som en zombie även om jag känner att den lilla tuppluren åtminstone skickade mig över på rätt sida om gränsen mellan normalitet och ”galenskap”.

Jag måste också få be er, alla mina bloggvänner, om ursäkt för att jag inte varit inne och besökt er på några dagar. Jag har helt enkelt haft fullt upp med att försöka hålla min egen blogg någorlunda aktiv och uppdaterad, trots tröttheten, för även om jag håller igång som jag har gjort här hemma – nästan rent ut sagt maniskt – så klarar jag knappt av att hålla mig vaken framför datorskärmen. När jag skrev sista inlägget här idag, så somnade jag säkert omkring tio gånger och vaknade av att jag höll på att ramla av köksstolen. Det tog säkert tre gånger så lång tid som normalt att skriva och få iväg det inlägget. Så som sagt, förlåt mig, ni mina favoritbloggare som jag brukar besöka regelbundet. Och förlåt också för att jag är dålig även på att svara på kommentarer under den här tiden, även om det inte har varit så många.

 

 

choklad1

Jag är så extremt godissugen ikväll, och då har man ju naturligtvis absolut ingenting hemma! Choklad vill jag ha.. typ någon slags praliner eller tryffel eller något liknande. Så jag tänke jag skulle kika runt lite i skåp och hyllor och se om jag har alla ingredienser hemma för att göra egna tryfflar. Här kommer ett enkelt och supergott recpet på choklad- och kaffetryffel till er andra medberoende chokladgalningar därute. smiley Recept från baktips.se.

150 g mörk choklad.

0,75 dl vispgrädde.

1 msk smör.

1 tsk snabbkaffe.

Kakao till dekoration.

Gör så här:

1. Smält chokladen i vattenbad eller micro. Låt grädde och smör precis koka ihop. Blanda kaffepulvret med gräddsmeten. Blanda gräddsmet och choklad under kraftig vispning. Låt svalna i kylskåp en stund.

2. När tryffel är lagom mjuk, spritsa ner den i små pappers- eller metallformar. Pudra över kakao.

Med tanke på att det är såpass lite ingredienser så har jag nog det hemma och det går fort att göra. Så hur trött jag än är, så måste jag bara slänga ihop en sats och under tiden ska jag sätta mig i soffan med Håkan och titta på ”The Last Castle” med Robert Redford på 4:an, och se vad det är för något. Håkan har sett den innan och säger att den är jättebra. Men som sagt, jag orkar nog inte sitta uppe så länge ikväll, så jag ska bara smaska i mig lite tryfflar och sen ska jag krypa i säng.

Det blev rena tegelstensromanden, det här inlägget, men det blir gärna så när man inte har fått blogga av sig under dagen. smiley Hoppas ni har orkat ta er igenom allt nonsens. =)) Annars klarar ni er säkert bra i livet ändå. *skratt*

Ha nu en fortsatt jättefin kväll och så passar jag på att säga god natt nu också. Skulle jag inte kunna sova hela natten så återkommer jag här lite senare. Annars ses vi i morgon bitti. Sov så gott alla! smiley

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...