rum0

Hej hej därute!

Satt och kikade på nätet och läste om Karim Rashid, den futuristiska popdesignern, i inredningstidningen Sköna Hem. Själv är jag en varm anhängare av det lantligt vita och shabby chic, så den här inredningsstilen är egentligen så långt ifrån mitt eget hem som man bara kan komma. Men det hindrar ju inte att man kan tycka att något är riktigt kul och coolt, även om man inte skulle välja att inreda så själv. 🙂

***

rum12

***

Även om jag själv väljer vitt över det hela så är det ju knappast en hemlighet för någon att jag även älskar rosa. 😛 Pasteller över lag tycker jag är underbara färger, men även metallicfärger tycker jag är ursnygga, för att inte tala om vissa pärlemornyanser och gnistrande glittriga saker. Jisses, det är verkligen riktigt härligt med färger, så ibland undrar jag varför jag egentligen väljer att ha det så…neutralt..? Det är ju ett faktum att man påverkas av färger, både positivt och negativt förstås, men min första tanke när jag kommer in i ett färgglatt rum är att jag blir på gott humör. Full i skratt ibland kanske, chockad andra gånger, men alltid glad. 😀

***

rum21

***

Däremot tror jag att det är en konst att kunna inreda på det här sättet som hemma hos Karim och hans fru Ivana. Det är nog lätt hänt att hemmet ser ut som en hysterisk färgkakafoni om man inte håller sig till vissa nyanser, vissa kulörer. Här är det vilsamt för ögat, trots alla olika färger. Och ändå är det en salig blandning av pasteller, starkare färger och metallic om vart annat. Fascinerande!

***

rum31

***

Rosa handfat tycker jag i allafall var helt underbart – vitt här hemma eller inte. 😀 Jag fick ett tips av en inredningsarkitekt jag jobbade för en gång. Hon rådde mig att hålla mig till milda, enhetliga färger i större delen av hemmet, men om jag ville ha något riktigt färgstarkt nånstans så skulle jag välja att ha det på toaletten. 🙂 I det rummet är man inte hela tiden, man släcker lampan och stänger dörren när det inte används och man ser det bara då och då. Det fungerar ungefär likadant som när man tatuerar sig, och sätter tatueringen på ett ställe på kroppen där man måste anstränga sig för att se den – man tröttnar inte lika fort som när man ser det hela tiden. 🙂

***

Vill du läsa mer om Karim Rashid och hans design så hittar du en artikel på Sköna Hem, där jag också har lånat bilderna här i inlägget.

Nu ska jag stryka mina nya fina vita gardinlängder och byta till vita lampkjolar. 😉 I sommar blir det nog däremot lite mer färg i köket, förmodligen lantligt ljusblått och vitt i rutor. Det har jag aldrig haft förut. 🙂

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One Response to “Färgglad design!”

  1. Helén Says:

    I just lööööv bilden som heter nummer 21.

    😀

    Kram H

Posted by Cherlindrea
Dated: 8th februari 2012
Filled Under: Designer, Inredning & design