Personligt

Hallå där ute i natten…

nattbild1Det blev som jag befarade idag när jag inte kunde somna under eftermiddagsvilan, någon som jag annars inte har några problem med. Det var bara en början på vidare sömnlöshet även nattetid. För er som undrar, det låter kanske lite konstigt med mina middags- eller eftermiddagsvilor, men jag måste tyvärr ha dem. Jag är inte frisk, jag har både svår migrän, epilepsi och fibromyalgi, det är därför jag är sjukpensionär, eller har sjukpenning som det numera heter, och jag klarar helt enkelt inte en hel dag utan vila. Men den påverkar aldrig min nattsömn som man kanske skulle kunna tro. När mina sk. ”sömnlöshetsanfall” sätter in, så kan jag inte sova dagtid heller, därav dessa hela dygn utan sömn.

Det var bara en lite parentes ifall någon undrat, jag har nämligen fått frågan förr. smiley

Så här, *pekar upp på bilden ovanför* ser det ofta ut under mina ”vaken-nätter”. smiley Datorn, lite tända ljus, min lilla minibricka med ett glas mjölk och något gott – i natt är det chokladkakor men oftast nu för tiden är det kardemummaskorpor med ost och marmelad som jag har fått fullständigt dille på. *s* Och runt omkring datorn allt jag kan tänkas behöva och vilja ha under natten. Kamerasladdar, usb-minnen, syrener…mmm..smiley *s* Egentligen har jag det faktiskt ganska mysigt när jag sitter här på nätterna, så hade det inte varit för att man faktiskt råkar vara ganska beroende av sömn så hade jag nog inte klagat. =)) De första nätterna går ju också bra för det mesta. Det blir värre längre fram, när jag varit vaken några dygn och börjar bli snurrig och förvirrad pga sömnbrist. Då är det inte så mysigt längre, och tända ljus är mer en fara än en mysfaktor. Men jag har börjat lära mig nu, vad jag kan och inte kan göra, och när.

Jag har precis kommit upp nu, även om jag legat vaken ända sen vi gick och lade oss. Men jag måste ju ge det ett försök i allafall. Men efter flera timmar och man är totalt klarvaken fortfarande, då börjar man faktiskt bli en smula uttråkad och rastlös. Så nu gav jag upp, och efter det här lilla nattinlägget så ska jag göra klart Hräsvelgs hemsida, så att jag kan lägga upp den i natt eller morgon bitti.

Hoppas i allafall att ni sover gott nu och inte sitter uppe och är ofrivilligt vakna som jag. Särskillt inte om ni ska upp tidigt och jobba eller liknande i morgon, för då är det naturligtvis ännu värre. En kopp varm mjölk med honung och en banan sägs tillsammans innehålla mängder med sömn- och rogivande ämnen som kan fungera för tillfälliga insomningsproblem. Det har till och med fått mig att varva ner ibland. smiley Så testa om du inte gjort det, och är uppe i varv på kvällen. 🙂

Må så gott och så ses vi i morgon!

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...