carrotbread1

God kväll på er därute alla!

Hoppas ni haft en bra måndag, både dag och kväll. Själv skulle jag ha varit på elevkväll på Borås nagelskola ikväll, men fick till min besvikelse ställa in det av olika skäl. Som tur är börjar jag ju snart på min fortsättningsutbildning nere på skolan och det ska bli såå himla roligt!! 😀 Då får jag passa på att få lite nyhetsuppdatering också, kika lite på nyheterna som skulle komma in tills ikväll och höra vad som händer i branchen. Jag gissar att årets första nummer av Naglar i Norden är på väg också, och det ser man ju fram emot. 😀

Förutom naglar så rör sig tillvaron just nu mycket runt loppis och att sälja prylar. 😛 Vi håller nämligen på med en sak som vi pratat om i många år men inte fått tummen ur att ta tag i tidigare, nämligen utrensning. *s* Låda efter låda plockas in från förrådet och innehållet läggs i olika högar – behålla, slänga och sälja. Det är riktigt roligt att fota och lägga ut annonser på loppisen på nätet, och det som inte går åt där kommer jag att ta med mig på en bakluckeloppis i vår eller sommar. Säljs det inte där heller så går det till Myrorna eller något liknande, eller Lusharpan om ingen vill ha det. 😀 Det är en himla procedur, men man får verkligen rensat ut alla skrymslen och vrår. =)) Och man träffar massor med trevliga människor när man säljer och köper så här. En himla kul grej måste jag säga! 🙂

***

Men nu ska jag ta en liten paus ifrån allt vad loppis och naglar heter, och bara njuta av en kopp kvällste och mammas hembakade supergoda morotsbröd. Som ett litet tips här på kvällskvisten denna måndag så ska ni få ta del av detta underbara brödrecept. Håll till godo! 🙂

Morotsbröd

Du behöver:

50 gram jäst

2 s stora morötter

50 gram smör

5 dl mjölk

14 dl vetemjöl

1,5 tsk salt

2 msk sirap

1,5 dl solrosfrön

Gör så här:

1. Skala och riv morötterna.

2. Smält smöret. Häll i mjölken och värm till 37 grader.

3. Smula sönder jästen i en bunke. Häll över degspadet så att jästen smälter.

4. Tillsätt sirap, salt, morötter och solrosfrön.

5. Häll sist i mjölet och arbeta ihop till en lös deg.

6. Jäs under bakduk 30 minuter.

7. Knåda den jästa degen lätt på mjölat bakbord.

8. Dela i två och sno ihop till vridna längder.

9. Jäs på plåt under bakduk 30 minuter.

10. Sätt ugnen på 200 grader.

11. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.

Posted by Cherlindrea
Dated: 13th februari 2012
Filled Under: Allmänt, Bröd, Mat & Bak