Inredningsprylar

Frösådd och ljuvlig pastamiddag! =))

gardenwork2Idag var det åter dags! Balkongbordet såg ut som ett slagfält och hela balkongen som en smärre krigszoon. Meningen var väl att Håkan skulle satt upp det där regnblecket idag också, men det har inte blivit gjort än, och jag fick en svag känsla av att han flydde balkongen idag. *skratt* Jag förskonar er och visar bara en bild precis i början av min frö-sådd. *s* Ni vet, då i början, när man fortfarande är så där ambitiös och redig och lägger ut gamla dagstidningar för att inte spilla jord på bordet och liknande. Hahaha! smiley

 

 

 

 

gardenwork3

Men jag hann inte klart i dag tyvärr, för vi ville gärna äta våran middag ute på balkongen, så det var bara att packa ihop resten av grejerna som inte blivit färdiga och städa av bordet för att kunna duka. Så i morgon åker allt fram igen. smiley Men jag hann ändå med en hel del idag, som nu står i växthuset och lapar den sista kvällssolen, bland annat sallad, gräslök, dill, persilja och citronmeliss förutom alla olika blommor förstås. Men det blev ju massa frön över i varje påse, så jag börjar med det här, men jag kommer att så även det andra beroende på hur mycket jord jag har kvar när jag har tagit lite av varje. Håkan ska iväg och jobba i morgon igen, så ny jord blir det inte förrän i övermorgon annars. Det är lite bökigt att ta hem de där stora tunga säckarna själv på bussen.

 

 

pasta1

Efter sådden blev det middag på balkongen. Det har varit nästan olidligt varmt där ute idag, men jag tänker inte klaga. Jag älskar värmen och jag har ett parasoll så jag har vistats under det större delen av dagen. Men jag hörde precis av Håkan här, att det bara ska bli varmare och varmare under veckan. Det låter onekeligen som om sommaren vore på väg.

Men åter till maten. I dag åt vi alltså den där pastarätten som jag visade som ”Dagens recept” förra veckan, Pastakuddar med kyckling. Följer du länken här så kommer du till mitt förra inlägg med receptet. Jag hade inte testat det då, men tyckte det verkade supergott. Och det kan jag alltså tala om numera att det är. En helt suveränt god och enkel pastarätt med stekt kyckling och Tortelllini med spenat & Ricotta. Kan jag helt klart rekommendera!

butterflies1

Efter maten tog jag ut Loxy på en tur, och gick då ner till mamma en sväng så att han skulle få springa lös i hennes trädgård en stund och busa med Elliot. Dessutom hade jag köpt ett paket med nio jättesöta turkos fjärilar till henne som man till exempel kan fästa i gardinerna eller liknande. Ganska stora fjärilar på ca 7-8cm. Hon har pratat så länge om att hon skulle vilja ha något sånt och så sprang jag på de här fjärilarna på Rusta idag, och då kunda jag bara inte låta bli att köpa ett paket. Det var verkligen roligt att se att det var precis såna hon hade tänkt sig. Hon vart i allafall glad, min goa mamma. smiley

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...