Allmänt Naglar Skönhet & hälsa

Bilar, naglar & hår – en salig blandning! :-)

bil11

***

God kväll på er alla!

Tänkte jag skulle köra en sammanfattning av de senaste dagarna, i brist på uppdatering. Sorry för det. Det går verkligen i perioder, i bland skriver jag hela tiden, ibland är jag så trött att jag knappt orkar öppna datorn. Måste ladda ner en bloggapp till nya mobilen, den jag hade innan var så himla bra!

Hur som helst så har vi en helt annan leksak att roa oss med denna veckan, min make och jag. 😀

Bland 11000 tusen sökande blev bland annat Håkan utvald till testpilot för Pegueot RCZ, en tokpigg liten tvåsitsig sak som får en att bli glad bara man ser den. 😛 Den går som ett skållat troll och jag tror inte Håkan haft en sån kul tur till jobbet kl.6 på morgonen på många herrans år. =)) Vi får väl se vad vi hittar på i helgen, men något som inkluderar bilkörning blir det hur som helst. Jag hoppas vi kan åka och besöka min syster en av dagarna i allafall, om dom är hemma över helgen.

***

akryl1

***

Vad har hänt mer då? Jo, jag har ju kommit igång med akrylen äntligen! 😀 Gjorde mitt första hela set idag, och känner mig faktiskt riktigt nöjd. Så nu kör jag igång elevbehandlingar, så det är bara att boka tid om man är intresserad av akryl. 🙂  Det drog ju ut en himla massa på tiden på grund av den förbaskade arminflammationen, annars hade jag varit igång i ett par månader vid det här laget. Men, men..bättre sent än aldrig. 🙂

***

hair31

***

En annan sak som hänt i dag är mindre kul. :-/

Jag färgar ju mitt hår ljust och har gjort i många år. De senaste åren har jag verkligen varit jättenöjd med hårfärgen jag haft, det har blivit ljust men inte för vitt och framför allt inte gult. Så varför, varför, varför ändrar man på ett fungerande koncept??? Igår i butiken så såg jag att Schwarzkopf kommit ut med en ny färg, Ice blond, med anti-yellow effekt. Det både såg och lät snyggt så jag bestämde mig för att bli lite ljusare nu till sommaren. Sagt och gjort – två förpackningar inhandlades till mitt långa hår för att vara säker på att det skulle räcka.

Idag färgade jag håret – och fick chock efter chock!

Medans medlet satt i var håret alldeles kritvitt. Men det vet ju alla att man inte ska bry sig om färgen när den verkar och jag har färgat mitt hår i snart 25 år och vet att man inte ska avbryta verkningstiden på grund av panik. 😉 Så när tiden gått ut så tillsatte jag varmt vatten och masserade upp ett lödder efter konstens alla regler – och sköljde ur färgen – för att konstatera att jag numera var pissgul i hela håret. Jag höll på att börja gråta. Så här har jag inte sett ut sedan jag som 13-åring försökte bleka mitt mörktonade hår. Men jag sansade mig och masserade in inpackningen som enligt beskrivning skulle vara anti-yellow. Hårinpackningen var blålila och såg precis ut som ett silverschampo, och det skulle verka i tre minuter.

Tre minuter senare kunde jag konstatera att jag var lilahårig – här och där…

Det gick alltså inte att få bort den blå färgen helt på sina ställen. Inpackningen minskade de gula skiftningarna till viss mån, men inte helt, och lilagulrandigt hår var inte vad jag hade räknat med. Jag är övertygad om att tillverkaren har en uppsjö av argument mot det här. Att jag har slarvat med appliceringen, med verkningstiden, med ursköljningen, att jag har för torrt hår, att jag har för långt hår, att jag har fel hår..osv, osv i all oändlighet. Men jag har i allafall mailat Schwarzkopf. Jag är verkligen inte en klagande person, men det här var det värsta jag har sett. Jag har bara varit med om en sån här sak en gång tidigare, med så gult hår, och då var det mitt eget fel eftersom jag sköljde ur färgen för tidigt. Men det var många år sedan och jag gör knappast samma misstag en gång till. Det ska hur som helst bli väldigt intressant att se vad jag får för bemötande i den här frågan. Jag vill bara veta vad jag ska göra för att få bort mina gula och lila ränder, utan att behöva lägga flera tusen hos en frisör. Fortsättning följer…

***

Nu ska jag i allafall ta mig lite glass och softa framför tv’n innan det är sängdags. I morgon hoppas jag på lite roliga saker på posten som jag har beställt på ebay. Mer om det kommer också. 😉

Ha en kanonfin kväll nu alla, och sov gott när det är dag!

På återseende i morgon igen!

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(3) kommentarer

 1. säger:

  Det ser inte så gult ut på bilden, du har fantastiskt hår, men hoppas du får det som du vill ha det, kram!

 2. säger:

  Godmorgon vännen,

  Åhhh vad jag lider med dig!!!!
  Som du säger, varför bryter man ett vinnande koncept?

  Hoppas verkligen att det löser sig.

  Kram H

 3. säger:

  ooh snygga naglar! =)

Kommentarer är stängda.