hosten1

***

God kväll på er alla!

Vi har haft ännu en härlig höstdag, solig och vacker! 😀 Jag är visserligen en sommarmänniska ut i fingerspetsarna, men hösten kan verkligen vara vacker också. Och mysig för den delen. Tända ljus, mys under gosiga filten i soffan, en bra bok och doftande te – det är saker som man sällan gör under den ljusa aktiva sommaren. Nu börjar det mörka ordentligt ute, och över grannarnas tak kan man just nu beskåda en otrolig himmel i solnedgången.

***

hosten2

***

På förmiddagen hade jag en jättegullig tjej här på lite nagelfix, och efter henne kom lillasyrran Nicole för en påfyllning av sina naglar. Sedan promenerade vi upp till mamsen där lillebror lagat middag till oss idag. 🙂 Det var en jättemysig eftermiddag och supergod mat som vanligt.

***

hosten3

***

Lillemannen var lyckig som fick springa och leka med mammas Elliot, för han är inte road av hösten. 😛  Soliga, sköna dagar gillar han, men inte lera, vatten och smuts – då går han på klospetsarna om han ens går alls. *s* Så just nu är det inomhuslekar som är roligast, det är tydligt. 😀

***

hosten4

***

Senare på eftermiddagen när vi var hemma ifrån middagen hos mor, bestämde jag mig för att prova på att baka Whoopies. 😀 Små söta kakor, en ”svensson-variant” av makroner brukar dom kallas. 😛 I stället för mandelmarängkakor så gör man en slags ”sockerkakssmet” som man spritsar upp i småkakor som liknar macarons. Sedan lägger man ihop dem två och två med någon slags kräm i mellan. Orginalet ska vara en chokladvariant med en fluffkräm i mellan, men idag gjorde jag vaniljwhoopies med blåbärsglasyr i mellan. Dock blev dom katastrofalt misslyckade! Haha! Kakorna flöt ut som en enda stor platt kaka över hela plåten (troligtvis har jag vispat för mycket efter att bakpulvret kommit i), och glasyren blev helt lös och rinnande (där vet jag inte vad jag har gjort för fel). Så några recept kommer inte upp på dem, men jag ska prova lite fler recept och se om det går bättre. Dom ska tydligen vara superlätta att göra. Jaha…?! 😛

***

hosten5

***

Nåja, dom blev grymt goda i allafall, såpass goda att jag nog måste frysa in dem annars kommer de gå åt alldeles för fort. *s* Jag läste dock nånstans att whoopies ska ätas färska, samma dag dom bakas, så jag har ingen aning om ifall dom går att frysa. Det märker man väl om inte annat. 🙂

***

Nu ska jag i allafall softa i soffan och göra ingenting resten av kvällen. I morgon ska jag ner en sväng till stan, göra lite bankärenden och lite annat smått och gott. Förhoppningsvis får jag mina nya geléer som jag har beställt snart också. 🙂

Hoppas ni har haft en lika härlig söndag som jag haft, och får en mysig kväll.

Må så gott alla och på återseende alla!

Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments are closed.

Posted by Cherlindrea
Dated: 7th oktober 2012
Filled Under: Allmänt, Foton