Allmänt

Sov, du lilla videung, än så är det vinter…

God morgon på er denna vackra vinterdag!

Det blev en tidig morgon idag, med frukost redan klockan sju tillsammans med min käre make innan han åkte iväg till jobbet. Jag måste erkänna att jag är ganska trött dock. Det blev inte så mycket sömn i natt heller, så nu har jag varit mer eller mindre vaken i 2 1/2 dygn. Det är ganska lång tid så jag kommer nog vara en liten smula förvirrad idag. 😛 Jag ska ringa min mor och höra om hon vill göra mig sällskap på en uppiggande morgonpromenad tillsammans med vovvarna nu innan det är dags att placera sig i nagelhörnan. Det borde klarna upp skallen en smula inbillar jag mig. 🙂

Det ser ut att bli en härlig dag idag också. Kallt, men strålande sol från en blå himmel, lite sådär senvinter- eller vårblek. Snö kvar på marken men träden är tomma & kala och väntar bara på värmen. Bara den inte kommer för tidigt för än kan det nog bli några ordentligt kalla vinterdagar. Det är alltid så tråkigt när knopparna luras att slå ut för tidigt, för att sedan bara frysa ihjäl i kylan.

Det här var en av mina favoritvisor som barn och den håller ännu tycker jag. 🙂

Sov, du lilla videung,
än så är det vinter.
Än så sova björk och ljung,
ros och hyacinter.
Än så är det långt till vår,
innan rönn i blomma står.
Sov, du lilla vide,
än så är det vinter.

Solskensöga ser på dig,
solskensfamn dig vaggar.
Snart blir grönt på skogens stig,
och var blomma flaggar.
Än en liten solskensbön,
Vide liten blir så grön.
Solskensöga ser dig,
solskensfamn dig vaggar.

Av: Zacharias Topelius

***

Nu ska jag bylsa på Loxy och mig lite varma kläder, ta med mig min nya kamera och gå ut på en liten vovvepromenad i morgonsolen. 🙂 Lite kaffe i termosmuggen får nog följa med ut också.

Ha en underbar dag därute nu alla! Jag återkommer lite senare – om jag inte somnar nånstans… 😉

Cherlindrea – från iPaden

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...